DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Taktikai húzásnak tartják a Ferrari fenyegetését

Mint ismeretes, a Ferrari a 2021-es új motorszabályok egyik legnagyobb ellenzője, olyannyira, hogy Sergio Marchionne azt is megpedzette, hogy ha nem változtatnak azokon, kész kiszállni az F1-ből. Van azonban egy személy, név szerint Alejandro Agag, a Formula-E főnöke, aki szerint mindez blöff.

A Scuderia nem először dobja be a lelépünk kártyát, de ezt korábban sem vette senki komolyan, és az Alfa Romeo beszállásával még inkább megkérdőjelezhető ezen szándékuk. Ezt a véleményt osztja az elektromos széria elnöke, Alejandro Agag is: „Úgy vélem, hogy azért csinálják ezt az egész fenyegetőzést, hogy megfelelő egyezkedési pozícióba kerüljenek az F1-gyel. Azt hiszem, hamarosan megkezdődnek a tárgyalások az új szerződésről. Ezért gondolom úgy, hogy ez inkább egy taktikai lépés, mintsem kilépési nyilatkozat.”

Raikkönen-Vettel



A Ferrari elnöke ugyanakkor állítja, hogy dolgoznak egy a Formula-1-en kívüli alternatív stratégián. A Formula-E egy ilyen opció lehetne, ahova hamarosan csatlakozik a Porsche és a Mercedes is, így kérdéses, hogy ez lenne-e az olaszok számára az ideális megoldás. Agag szerint nem, legalábbis egyelőre, és nem is tud semmi ilyesmiről: „Nem volt semmilyen közvetlen megbeszélésem Sergio Marchionnével vagy a Ferrarival, a Fiat pedig nem egy olyan csoport, aki az elektromos autók terén érdekelt lenne. Egyszer végül lehet, hogy belevágnak, de az hosszú időbe telik majd. Szeretnénk, ha itt lennének, de ez nem a közeljövő zenéje” - vélekedett Agag. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: