DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Tavalyi formája miatt lehet nyomás Oconon

Csapattársa szerint olyan jól teljesített Ocon, hogy idén emiatt kell majd óriási elvárásokkal szembenéznie. Perez higgadtan várja a szezont, de azt elmondta, melyik futamon érezte verve magát.

Esteban Ocon mindössze kilenc nagydíjnyi tapasztalattal a háta mögött csatlakozott tavaly a Force India F1-es alakulatához, mégis képes volt húsz futamból tizennyolc alkalommal pontot szerezni. A jóval tapasztaltabb csapattársától, Sergio Pereztől mindössze tizenhárom ponttal maradt le az év végi értékelésben. Perez arra számít, a kettejük között kialakult adok-kapok idén is folytatódni fog.

forceindia_2017_canada_befuto

A Kanadai Nagydíj befutója pont úgy alakult, mint az egész szezonjuk: iszonyú szorosan


„Most rajta lesz a nyomás, mivel második szezonja következik a csapatnál, és mindenki sokat fog tőle várni. Szerintem megint nagyon szoros lesz kettőnk között” – írta az Autosport. Értékelem őt. Tehetséges és tapasztalt is egyben. Már érkezésekor is egész érett és rutinos volt, így azonnal jó volt a tempója. Nagyon jól felkészülve érkezett a Formula-1-be, szóval jó munkát végzett, és nem titok, hogy ő a jövő egyik nagy pilótája” – dicsérte őt legnagyobb riválisa, aki egy apró érdekességet is hozzáfűzött: azt vette észre, hogy Ocon vezetési stílusa egészen hasonló egykori másik csapattársáéhoz, Nico Hülkenbergéhez.

A mexikói egyébként beismerte, a szeptemberi Szingapúri Nagydíjon érkezett el az a pillanat, amikor Ocon gyorsabb lett tőle. „Néhány új fejlesztést kezdtünk el használni, de felborult velük az autóm egyensúlya. Egykörös meneteken nem éreztem az összhangot vele, ezzel szemben Esteban hirtelen nagyon erős lett az időmérőn. Ekkor eléggé szenvedtem, de szerencsére meg tudtuk oldani a problémát. Most már magabiztos vagyok, és izgatottan várom a következő szezont.”

Bár a Force India a tavalyi Belga Nagydíj után megtiltotta pilótáinak az egymás elleni küzdelmet, úgy tűnik, ezt a tilalmat szezon elejétől feloldják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: