DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wehrlein marad a Mercedesnél, bíznak benne

A Mercedes mindenképpen saját kötelékében szeretné tartani az idén vélhetően ülés nélkül maradó Pascal Wehrleint. Hamilton távozása esetén a fiatal német is szóba kerülhet a gyári csapatban.

Ahogy a Renault igyekszik egyengetni tavaly menesztett pilótájának, Jolyon Palmernek további karrierjét, hasonlót próbál tenni a Mercedes is Pascal Wehrleinnel. 2015-ben még a DTM bajnokságot nyerte meg, szintén a német márkával, majd aktív segítségükkel a német gyártó motorjait használó Manor istállónál a Formula-1-ben is bemutatkozhatott.

A kiscsapat sajnálatos, kényszerű kiszállásával váltania kellett, a Sauber alkalmazta tavaly, a svájciak mind az öt pontját a német szerezte. Ennek ellenére nem volt maradása az istállónál, a Williamsnél pedig jó eséllyel más jelöltre esik a választás, Szergej Szirotkinra. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint továbbra is támogatják Wehrlein pályafutását.

Wehrlein évek óta a Mercedes-család tagja


„Pascal mindenképpen megérdemel egy helyet a Formula-1-ben. Egyértelműen az egyik leggyorsabb pilóta. Sajnos az idei versenyzői ülések már telítettek, de mindenképpen marad a mi családunkban. Egyelőre nem tudjuk, sikerül-e bejuttatnunk egy másik bajnoki sorozatba idén” – nyilatkozta Toto Wolff.

Ezzel valószínűleg hosszabb távra gondolkodnak Wehrleinnel, 2019 előtt ugyanis számos nagy pilótának lejár a szerződése, beleértve Valtteri Bottast és Lewis Hamiltont is. Kissé nehezíti a fiatal tehetség helyzetét, hogy komoly eséllyel az igencsak feltörekvő Esteban Oconnal is meg kellene küzdenie a gyári Mercedes üléséért, abban az esetben, ha bármelyik felszabadulna.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: