Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 13. csütörtök
F1

Gasly megbízható Hondát kíván az előszezonra

A Toro Rossónak fel van adva a lecke 2018-ra: egy olyan motorszállító érkezett a csapathoz, aki éveken át nem tudott sikeresen együttműködni a nagy múltú McLarennel.

Senkinek nem kell bemutatni a wokingi alakulat és a Honda három szezonon át tartó sikertelen kapcsolatát. Nemhogy győzelemig, de dobogóig, sőt negyedik helyig sem jutott a csapat két világbajnokkal a fedélzetén. A McLaren 2018-ban a Renault-val próbál sikeresebb együttműködést, a Honda pedig a Red Bull fiókcsapatával egyezett meg az idei szezonra.

Pierre Gasly a 2017-es szezon közben csatlakozott az olasz csapathoz, lelkes a jövőbeli terveket illetően: „Február elején el kell mennem a Toro Rosso gyárába Faenzába. Már megcsináltuk az előzetes ülés beállítását a 2018-as autóhoz, de még nagyon sok tennivalónk van, ha szeretnénk biztosítani, hogy minden rendben működjön a barcelonai első teszten.”

 gasly-a-hondarol-2018

„Ott is rengeteg dolgunk lesz, mivel új motorszállítónk van. Nagyon fontos, hogy a teszten megbízható csomagunk legyen, és az, hogy annyi kört megtegyünk, amennyit csak tudunk. Meg kell értenünk, hol tartunk az autóval, a motorral, és hogyan alakul a csomagunk az terveinkhez képest” - emelte ki a legfőbb célokat, amik a legfontosabb lehetnek a Toro Rosso számára a teszteken.

Gasly alig várja, hogy újra autóba ülhessen: „Már csak nyolc tesztnapunk van a szezonnyitó előtt, és ez nem túl sok. Nagyon motivált vagyok emiatt az egész helyzet miatt, és alig várom, hogy ismét vezethessek, és felkészülhessek a szezonra. Őszintén szólva, decembertől egészen idáig ezen gondolkozom!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?