DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ezért nem szerződteti a Williams Kubicát

Sokak szerint a pénz az oka, hogy a grove-i alakulat nem Kubica mellett dönt majd, hanem Szirotkint választja. A BBC riportere próbálta feltárni a valós indokot a lengyel pilóta ellen.

A sajtó egy ideje már tényként kezeli, hogy Robert Kubica nem tud visszatérni a száguldó cirkuszba 2018-ban. Hivatalosan csak január 16-án tudunk majd meg többet, de a legtöbben Szergej Szirotkin bejelentését várják erre napra, mondván, hogy az orosz sokkal nagyobb összeget hozna a csapathoz Kubicánál.

Január 10-ével az is biztossá vált, hogy Danyiil Kvjat nem megy a Williamshez, hiszen a Ferrari bejelentette, hogy az orosz versenyző a fejlesztőpilóta szerepét fogja betölteni náluk a 2018-as szezonban.

 kubica-visszateres-2018



Andrew Benson, a BBC riportere próbált rámutatni a valós gondra a lengyellel kapcsolatban: „A legfőbb probléma Kubicánál a kvalifikációs körös tempója volt, mialatt kis mennyiségű benzines autóval körözött. Minden egyes ilyen etapján a gumijai hidegek maradtak, és nem ért el jelentős javulást. Azt is hallottam, hogy Kubica beszélt a menedzserével a problémáról, miszerint nem tud hozzászokni az új fejlesztésű Pirelli abroncsaihoz.”

„Semmi különös nincs ebben. Néhány tapasztalt F1-es pilóta is panaszkodik az olasz gyár forradalmian új gumijai miatt. Kubicának még nagyobb kihívást jelenthetett ez a folyamat. Csakúgy, mint a legtöbb versenyzőnek, nagyon nehéz pole-t szerezni, mióta a Pirelli az F1-ben van” - folytatta gondolatmenetét a brit riporter.

„Végül a Williams menedzsmentje Grove-ban úgy döntött, hogy Kubica nem tudná elvégezni a munkát, és a jelenlegi helyzetükben nem akarnak kockáztatni. Itt a lehetőség Sirotkin előtt” - zárta nyilatkozatát Benson, aki azok táborát erősíti, akik szerint Kubica nem térhet vissza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: