DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ferrari: Elégedettek vagyunk Kimivel

A Mercedes 2017-ben is mindent megnyert, és csak Sebastian Vettel tudta felvenni velük a versenyt. Kimi Raikkönen beleszürkült a mezőnybe, a Ferrari mégis kitart a finn pilóta mellett.

A tavalyi szezonban a z olaszok felnőtt a címvédő gárda mellé, a végére mégsem tudták tartani a lépést velük. Lehet ezt balszerencsének nevezni, Maurizio Arrivabene leszögezte, ő nem hisz ezekben a dolgokban. 

Valószínűleg mindenki egyetért abban, hogy a Ferrari bukásában a pilóták és a csapat szereplése egyaránt benne van. Azt is hozzá kell tennünk, hogy a Mercedes és Hamilton a szezon második felére kezdte kiismerni a 2017-es autó hibáit, és ez igazán meglátszik az akkor elért eredményeken.

Az olasz szakember elismerte a címvédő alakulat kiváló teljesítményét: „Gratulálnom kell a Mercedesnek. Megnyerték az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet is, és mindkettőt teljes mértékben megérdemelték. 2018-ra megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, hogy jobban szerepelhessünk.”

 ferrari-elegett-raikkonennel-2018



A Ferrari csapatfőnöke egy hasonlattal írta le a 2017-es F1-es évet: „A szezon közepén még szomjasak voltunk, a végére viszont elfogyott a víz, mert be kellett vennünk egy pirulát a fejfájásunkra. Így foglalnám össze ezt a szezont. Úgy gondolom, hogy a csapat nagyon keményen és remekül dolgozott, de volt néhány körülmény, ami hátráltatott bennünket.”

Kimi Raikkönen nem élete szezonját futotta, nagyon sokkal maradt el Vetteltől, és másodiknál jobb helyezést nem tudott elérni 2017-ben. Csapattársa ugyanazzal az autóval öt győzelmet is aratott. Arrivabene a következővel magyarázta a finn teljesítményét: „Néha egy rosszabb szereplés történhet mert rossz napja van az embernek, vagy azért, mert egy másik pilóta összetöri az autóját, és véget vet a versenyének. De a végső eredmény mégis csak a pontszám, és ez teszi az embert jó vagy rossz pilótává.”

„Annak ellenére, hogy olasz vagyok, nem hiszek a szerencsében és a balszerencsében sem. A tények a mérvadóak, ezek pedig pontokat jelentenek. A szerencse és a balszerencse nem befolyásoló tényező. Egyébként elégedettek vagyunk Kimi teljesítményével, máskülönben nem szerződtettük volna egy újabb szezonra” - zárta mondandóját az olasz szakember a finn pilótáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: