DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen nem adja fel a világbajnoki reményt

Kimi Raikkönennek kvázi ultimátumot adott az idei évre a Ferrari, miszerint most, vagy soha. A finn emiatt nyomás alatt lesz, de mindenképpen javítaná a tavalyi évet, komoly tervei vannak.

A jégember jó ideje a mezőny legidősebb pilótája, de nem különösebben hoz benne elő negatív érzéseket. Inkább ismét felébredt benne a harci szellem, hogy 2018-ban mindenképpen kiköszörüli a tavalyi csorbát. Feledtetné gyengébb teljesítményét, a világbajnoki címért is csatába szállna.

Az elmúlt szezonban eléggé szürke teljesítményt nyújtott, különösen csapattársához, Sebastian Vettelhez viszonyítva. A négyszeres világbajnok német ugyanis ötször is a dobogó tetején ünnepelhetett, ugyanez Raikkönennek egyszer sem sikerült, de így is megkapta még egy évre a bizalmat a Scuderiától. Igaz, azzal a feltétellel, hogy javulnak az eredményei.

Raikkönen még egyszer megkísérli megszerezni a világbajnoki címet


„Nyilvánvaló, hogy idén a világbajnoki címért akarok harcolni. Sajnos a tavalyi évet személy szerint elég rosszul kezdtem, egyszerűen nem tudtunk zöld ágra vergődni a beállításokkal. Elég sok időnkbe telt rájönni, mi az ideális nekem. Onnantól már azért jobban futottam, de az év során túl sok kiesést szenvedtem el különböző okokból” – magyarázta a gyenge kezdés okát Raikkönen.

„Úgy vélem, csapatként így is nagy utat tettünk meg előre, bár persze nem akkorát, mint eredetileg szerettünk volna, de megvan mindenünk a fejlődéshez. Mindig mindent le kell tisztáznunk, lehetőleg hibákat nem elkövetni mind a pilóta, mind a csapat részéről. Most mindenki a nulláról kezd mindent, remélhetőleg mi is ott leszünk az elejében” – tette hozzá a finn.

A napokban hozták nyilvánosságra, hogy Kimi Raikkönen versenymérnöke felmondott a Ferrarinál, az utódját még nem tudják pontosan, ki lesz. David Greenwoodot jó eséllyel a Toro Rosso mérnöke, Marco Matassa követheti, aki Carlos Sainz-cal és Pierre Gasly-val is együtt dolgozott tavaly.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: