DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lowe: Elképesztő, mit művelt a Force India

A Force India még az előző évnél is nagyobb fölénnyel lett negyedik a konstruktőri bajnokságban - 100 ponttal többet gyűjtöttek, mint a Williams. Lowe is elismeri a rivális csapat teljesítményét.

Zsinórban második szezonjában lett a három nagycsapat után negyedik a Force India az összetettben. Rendkívüli, még az előző évnél is kiegyensúlyozottabb teljesítményre voltak képesek, amit az is jelez, hogy csupán egy hétvégén nem sikerült valamelyik pilótának pontot szereznie 2017-ben. 

Az alakulat legnagyobb ellenfelének egyik vezetője, Paddy Lowe is elismerően beszélt riválisuk 2017-es évéről: „A Force India nagyszerű munkát végzett tavaly, remek eredmény ez számukra. Úgy gondolom, hogy egy kicsit gyorsabb az autójuk a mienknél, de nem sokkal. Bizonyos időszakokban mi voltunk a gyorsabbak, máskor pedig ők. Úgy vélem, fantasztikus munkát végeztek, hogy ennyi pontot gyűjtöttek be azzal az autóval.”

A Williams technikai igazgatója kissé csalódott saját csapata teljesítménye miatt: „Mi sokkal jobban is teljesíthettünk volna, mivel nem volt hatalmas különbség a köridők között, de ahhoz, hogy az ember minden hétvégén pontot szerezzen, nagyon versenyképesnek kell lennie, mert ez rendkívül kemény feladat volt tavaly.”

 lowe-a-force-indiarol-2018



A grove-i alakulat 2016-ban is hasonlóan a Force India mögött az ötödik pozícióban végzett, így 2017-re szerettek volna eggyel minimum előrébb lépni - árulta el Lowe: „Reméltük, hogy tudunk ezen javítani, ami azt jelentené, hogy a negyedik helyen kellett volna végeznünk. Nem tudtuk ezt teljesíteni, így csalódottak vagyunk. Meg kell vallani, hogy a középmezőny remek és heves csatái közepette álltunk helyt, amit az ötödik helyért folytattunk a többiekkel.”

„Egy bizonyos ponton a figyelemnek már a következő évi autóra kell átfordulnia, és meg kell próbálni nagyot lépni előre. Azt hiszem, az összes középcsapat ugyanez lesz a kérdés: Vajon tudunk-e különbséget kreálni a többiek és közöttünk? Mi mindenképp ezt célozzuk meg” - zárta gondolatait Lowe a 2018-as évvel kapcsolatos elvárásairól.

A Force Indiánál már elindultak a nemzetközivé válás felé is, és a névváltás is megfordult a vezetőség fejében, ami még több és nívósabb szponzort csalogatna a csapathoz. Tény, hogy nagyszerű módon építgetik évek óta a csapatot, ami szezonról szezonra jobb eredményeket hoz számukra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: