DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll: Teszek Villeneuve kritikáira

Kisebb szóváltás van kialakulóban a két kanadai F1-es között. Villeneuve múltkor két generációnyi Strollnak szólt be, amit a sértett fél sem hagyott annyiban. Megint a pénz volt téma.

Jacques Villeneuve-től finoman szólva sem támogató jellegű megjegyzésekre lehet számítani, ha egykori, vagy most is aktív versenyzőkről kérdezik véleményét. Az 1997-ben megnyert világbajnoki címét Williamsszel érte el, és legutóbb is az ő pilótaválasztási módszerein élcelődött, mikor Stroll családnak is odaszólt egyet. „Már úgyis eladták a lelküket Lawrence Strollnak [Lance apja], aki csak a fiával foglalkozik” – élcelődött rajtuk.

Ezt fiatalabb Stroll sem hagyta szó nélkül, és az Auto Hebdo oldalain keresztül reagált Villeneuve kritikáira. „Nem igazán foglalkoztat, mit beszél. Folyton negatívan viselkedik. Soha egy szavával nem támogatott engem. Még a bakui dobogómat sem tudta értékelni” – vágott vissza honfitársának.

stroll_portrait2_2017

Tény, hogy a családi pénz segített megszerezni a williamses ülést, de Mika Hakkinen szerint manapság ez már így megy


Mivel Stroll meglehetősen fiatal, és tavaly az ülését sem csak tehetsége miatt kapta meg, messze nem 1997 világbajnoka az egyetlen, aki kritikát fogalmazott meg róla. A williamses pilóta azonban úgy látja, tavalyi teljesítménye frappáns reakció ezekre a véleményekre.

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen eközben azt állította, egy mai pilótának ugyanúgy szüksége van stabil pénzügyi háttérre, mint például a képességeire.„Egyértelműen szükség van minden összetevőre, hogy valaki bekerüljön a Formula-1-be - ideértve a kapcsolatokat és temérdek pénzt is. Nehéz pontos összeget mondani, de mire valaki eléri az F1-et, már eleve milliókat égetett el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: