DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hakkinen: Schumacher elképesztő versenyző

Hosszú évekig egymás riválisaként voltak jelen a Formula-1-ben, most azonban Mika Hakkinen éppen azért szurkol, hogy Michael Schumacher megnyerje élete eddigi legfontosabb csatáját.

Hosszú és eredményes pályafutása során rengeteg versenyző ellen kellett küzdenie a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek. Fő kihívói között Mika Hakkinen különleges helyet foglal el, többek között azért, mert a legkeményebb rivalizálásuk közben sem romlott meg köztük a viszony.

A száguldó finn 1991 és 2001 között versenyzett a Formula-1-ben, összesen húsz győzelmet aratott. Legnagyobb sikereit 1998-ban és 1999-ben érte el, amikor is megnyerte a világbajnokságot. „Nem hiszem, hogy valaki győztesnek születik. Edzés, gyakorlás és még több gyakorlás, ez visz előre, ez vezet a sikerekhez” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok finn a Speedweek szaklapnak.

Hakkinen és Schumacher mindig jóban voltak


„De sajnos nem merül ki egy pilóta élete pusztán a versenyzésben. Az utazgatások, a hotelekben élés, a marketing és a média, ezek mind hozzátartoznak. Az 1995-ös, óriási balesetem pedig mérföldkő volt, sok mindent megváltoztatott. Súlyos fejsérüléseim lettek, hallásom egy részét el is vesztettem, arcizmaim közül pedig a mai napig is néhány le van bénulva. Ilyenkor az ember végiggondolja az életét és hogy mi az igazán fontos számára” – emlékezett vissza Hakkinen.

„Schumacher balesete pedig olyan, amit sosem gondolna senki. Én a munkám közben sérültem meg, egy versenyhétvégén. Aki autóversenyzést folytat, tisztában van a kockázattal. Utána pedig elmegy valaki kikapcsolódni, síelni és ilyen történik. Ezt képtelen az ember elfogadni. Ez is mutatja, milyen törékeny az életünk”.

„Egészen hihetetlen versenyző volt Michael, olyan, aki soha nem adta fel. Mindig teljes erőbedobással versenyzett, maximális fordulaton pörgött. Hogy mostanában hogy van? Nem fogok kérdezősködni, ez olyasvalami, ami csak a családjára tartozik. Fiával, Mickkel együtt szoktam focizni különböző jótékonysági meccseken. Folyamatosan támogatjuk Michaelt, a szurkolók is nagyon fontosak. Ha ezt érzi, az energiát és erőt ad és kétségtelen, hogy Michaelnek erre most nagy szüksége van és természetesen a családjának is” – tette hozzá Mika Hakkinen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: