DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Grosjean erős McLarent vár 2018-ra

A wokingi alakulat idén már nem a Hondával áll rajthoz, 2017 szeptemberében ugyanis a Reanult-val kötöttek megállapodást. Grosjean szerint ez sokat fog dobni a McLaren teljesítményén.

A szenvedésről szólt az utóbbi három év a McLaren számárra, nem jöttek az eredmények, és nem számolhatnak be sikeres együttműködésről, ha a Hondával töltött időszakra kell majd visszaemlékezniük. A Renault-ra váltás sokat dobott a csapat hangulatán, és Zak Brown is optimistán nyilatkozott 2018-at illetően.

Romain Grosjean szerint is jóval sikeresebb lesz a wokingi alakulat, mint az azt megelőző években: „A McLaren nagyon erős lesz. Hatalmas forrásokkal rendelkeznek, és talán az F1 legnagyobb szervezete az övéké.”

 grosjean-eros-mclarent-var-2018-ra



A Haas pilótája hazája erőforrását méltatta a továbbiakban - ugyanakkor az egyetlen gyenge pontjára is rámutatott: „A Renault-nak már elég jó motorja van - igaz voltak megbízhatósági problémáik, de az erő szempontjából már ott vannak a többieken.”

Valóban érdekesnek ígérkezik 2018, és sok istálló talány a teljesítményt illetően. Grosjean nem merne jóslatokba bocsátkozni, ha a következő istállók erejét kellene megtippelnie: „A legnagyobb kérdés a Williams, a Force India, a Toro Rosso és a mi szereplésünk az új erőforrásokkal. Úgy vélem, a McLaren a Red Bull-lal fog csatázni, utánuk pedig a Renault következik majd az erősorrendben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: