DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Force India: Ocon annyira jó, mint Verstappen

Esteban Ocon remek szezonon van túl: első teljes évében épphogy elmaradt csapattársától, és majdnem minden futamon pontokat szerzett. Szafnauer szerint Verstappen szintjén teljesít.

A Force India már korábban is dicsérte pilótáját, amit teljes mértékben megérdemel. A 2017-es szezonban a 8. helyen végzett, és folyamatosan szállította a pontokat csapatának. Senki nem lepődik majd meg rajta, ha a következő szezonban már a dobogón látjuk ünnepelni a fiatal franciát – bár ehhez az is kell, hogy a Force India megtartsa jó formáját.

A riporterek arról kérdezték a Force India szakemberét. hol van a francia pilóta Verstappenhez képest: „Nehéz megmondani, mivel más autóban ülnek. De Max nagy szerződést kötött a Red Bull-lal, és mi jóval kevesebbért szerződtettük Ocont.”

 ocon-verstappen



„Az első alkalommal, amikor Esteban beült az autóba, tudtuk, hogy különleges versenyző. Nagyon jól megérti az autót, és remekül kezeli, ennek köszönhetően pedig gyorsan a határon tud vele menni, és le tudja írni az érzéseit. Tudja, hogy mit akar elérni vezezás közben, ami nagy érettségre vall, ha azt vesszük, milyen idős” – méltatta versenyzőjét a román szakember.

Szafnauer szerint hatalmasat javult Ocon az év elejéhez képest: „A legnagyobb kihívás a folyamatos fejlődés számára. Ahonnan 2017-ben indult, és ahol most tart, az jelzi, milyen sok szempontból javult. Két hétvégét kivéve minden futamon pontot szerzett, és nyomás alatt tarotta Checót. Egyik szombaton sem tudtuk, melyikük lesz majd a gyorsabb.”

A francia tehetség egyébként csak kölcsönben van a Force Indiánál a Mercedestől, és Szafnauer úgy véli, a német élcsapat vissza is csábíthatja őt, ha továbbra is hozza a remek eredményeket: „Néha a kölcsönzés jobb, mint a vétel. Talán visszakérik majd őt, és minél jobban teljesít, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a Mercedesnél fog szerepelni később, de most még velünk van. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de úgy gondolom, folytatja majd a fejlődést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: