DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Sajtó: Szirotkint véglegesítik

Úgy tűnik, végleg elszállnak Robert Kubica visszatérési esélyei a Formula-1-ben, sajtóhírek szerint ugyanis az orosz Szergej Szirotkin lesz a befutó a Williams üléséért vívott harcban.

Decemberben egyszer már hallhattunk konkrét időpontot az orosz sajtó részéről Szirotkin bejelentésére, azonban az akkor nem jött be, a grove-i istálló tovább húzza-halasztja a második pilóta hivatalos ismertetését. Ezúttal azonban a BBC Sport állítja, január 16-ig bezárólag az istálló véglegesíti és hivatalossá is teszi a fiatal orosz érkezését.

Eredetileg az Abu Dhabi Nagydíj után rendezett Pirelli tesztet jelölték ki, hogy eldöntsék, ki csatlakozzon Lance Strollhoz 2018-ban. A korábban szinte szóba sem kerülő Szergej Szirotkin is részt vett a teszten Robert Kubicán és Lance Strollon kívül a Williamsnél. Korábban a lengyel tűnt befutónak, a kétnapos gyakorlás után azonban megváltozott a helyzet.

Szirotkin valószínűleg megkapja a lehetőséget 2018-ban


Kubica nemigen tud versenyezni az orosz szponzori hátterével, az anyagilag nem túl jól álló Williams istálló számára bizonyára további nagy lökést adna a plusz 13 millió font (amit több különböző forrás is megerősített), bár a csapat hivatalos álláspontja szerint Szirotkin gyorsabb volt, mint a lengyel és kizárólag szakmai alapon döntenek.

Tavaly január 16-án jelentették be Valtteri Bottas érkezését a Mercedeshez, most a Williams is ezt a határidőt szabta meg a döntéshez, legalábbis a BBC Sport szerint. Ezzel bezáródna az utolsó kapu is Robert Kubica idei visszatérése előtt.

Két fontos kérdést vet fel ez a furcsa időhúzás. Egyrészt, ha Kubica valóban nem veszített volna a sebességéből, akkor nem valószínű, hogy sem a Renault-nál, sem a grove-i istállónál nem lett volna számára versenyzői ülés, mivel a francia csapat inkább Sainz mellett döntött, a jelek szerint a Williams pedig Szirotkin mellett. Másrészt azonban, ha Szirotkin ekkora támogatói háttér mellett még gyorsabb is volt a lengyelnél, akkor miért halogatják a hivatalos döntést? Az mindenesetre szintén furcsa, hogy az érintett csapat két éve még a Massa-Bottas párossal rohamozott a versenyeken, idén pedig jó eséllyel két fizetős pilóta ül az autókban. Változnak az idők.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: