DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Brawn: Az F1 Ferrari nélkül is működne

A Liberty Media tagja, Ross Brawn nem szeretné, ha a sport elveszítené az F1 egyik legikonikusabb gárdáját, de szerinte ehhez az olaszoknak is együtt kell működniük a vezetőséggel.

Már a 2017-es év végén meghozta a Libery Media, milyen motorokkal képzeli el a száguldó cirkuszt 2021-ben. A Ferrarinak nem tetszett néhány alkotóeleme az újításoknak, és a maranellóiak elnöke kilépéssel is fenyegetőzött. 

Évtizedek óta a Formula-1 részese a Ferrari, és sokak valóban nehezen tudnák nélkülük elképzelni ezt a sportot. A Liberty Media nem szeretné, ha emiatt az olaszok diktálnának a szabályváltozásoknál: „Ők azt mondják, hogy az F1 fontos részét képezik, és ezt meg kellene becsülnünk, és úgy gondolom, ehhez minden adott is lenne. Valóban a száguldó cirkusz alapjának részei, és nem akarjuk őket elveszíteni, de a megfelelő körülmények között kell maradnunk. Vannak határok, amikről tudjuk, hogy jók a sport számára, és remélhetőleg ők ezeket betartva tudnak majd dolgozni.”

 brawn-mukodne-az-f1-ferrari-nelkul-2018



Az előző vezető, Bernie Ecclestone szerint meglenne a Ferrari nélkül a száguldó cirkusz, és ezt Ross Brawn sem gondolja másképp. Ennek alátámasztására egy példával is előállt: „Az F1 mindig létezni fog, bármilyen csapatok szerepelnek benne. Ezt korábban már akkor is láthattuk, amikor néhány világbajnok elhagyta a sportot, néha pedig tragédiák történnek, de a Formula-1 feláll, és minden folytatódik ott, ahol abbamaradt. Akkor is működni fog, ha én nem leszek itt, de akkor is, ha a Liberty vagy a Ferrari nem szerepel benne.”

A vezetőség nem szeretné, ha az olaszok kilépnének, de kedvezni sem szeretnének senkinek, szögezte le Brawn: „Jobb lesz-e, ha kilépnek? Nem hinném, így megoldást kell találnunk a Ferrarival, de a megbeszélt paramétereken belül. Nem kerülhetünk olyan helyzetbe, ahol egy csapatnak kedvezünk, akár a Ferrariról, a Mercedesről, vagy a Renault-ról van szó. Nem csinálhatjuk azt, amit a az istállóink akarnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: