DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Massa tudja, hova nem menne

Felipe Massa 2017 végén most már végleg visszavonult a Formula-1-ből. Mindenképpen szeretne még versenyezni, most pedig azt is megtudhattuk, hogy hova nem menne semmiképpen.

Tizenöt szezont húzott le a száguldó cirkuszban 2008 ezüstérmese, ám jelenleg nem érzi, hogy nagyon sietnie kellene azonnal egy új sorozatba csöppennie. Még szeretné kivárni a megfelelő alkalmat és azt is elmondta, hogy miért szeretné ezt nagyon megfontoltan eldönteni.

A 36 éves brazil bő egy évvel ezelőtt komoly érdeklődést mutatott a Formula E iránt, mindenképpen olyan szériában szeretné tekerni a kormányt, ahol a teljes évad során állandó pilóta (ahogy Jenson Button is eszerint döntött) és ahol az élmezőnyben harcolhat. Ez lesz számára a legfontosabb szempont.

Massa még nem akasztja szögre a bukósisakot


„Egyelőre még nem tudom biztosan, mihez kezdek. Azt nem hiszem, hogy a Formula E-ben fogok versenyezni, hiszen mostanában kezdődött el az évad és minden csapatnak megvannak a pilótái. Olyan bajnokságban akarok részt venni, ahol jó eséllyel a csúcsra is eljuthatok, futamgyőzelmekért csatázhatok és ahol esélyem lenne a bajnoki címre is” – jelezte habozása okát Massa.

„Jelenleg azon vagyok, hogy a megfelelő csapatot és a megfelelő autót megtaláljam, ahol elkezdhetek egy szezont. Ha lehetőségem nyílna néhány versenyen kipróbálni, rendben, de nem hiszem, hogy meglesz erre az esélyem. A bajnokság éppen elkezdődött és nem szeretnék senki olyat kitúrni, akinek már megvan az ülése” – tette hozzá a brazil.

Pedig jó eséllyel nagyot dobna az FE nézőszámán, ha Felipe Massa csatlakozna a mezőnyhöz, de egyelőre ő maga sem tudja, mihez kezd a közeli jövőben. De semmiképp nem menne olyan helyre, ahol csak tölteléknek van jelen és nem harcolhat a jobb pozíciókért.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: