DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hartley mindenét felteszi erre a szezonra

A WEC-bajnok tavaly bebizonyította, nincs teljesen elveszve az, akit az F1 kapujából fordítanak vissza. A Toro Rossónál bizonyította képességeit, ám egyelőre csak egy éves szerződéssel rendelkezik. Idén mindent belead azért, hogy megvesse lábát a sportágban.

Brendon Hartley közel tíz éve a Red Bull pilótaprogramjának tagjaként állt már az F1 kapujában, ám akkor teszt- és tartalékpilótai lehetőségét nem tudta állandó ülésre váltani. Jó időre maga mögött hagyta a formulaautós világot, és a Hosszútávú-világbajnokságon meg is találta a helyét. Évekig a Porsche gyári csapatánál vezetett, és az új-zélandi most elárulta, ez a kapcsolat a Formula-1-es szerződésével sem szakad meg.

hartley_wec_portre_2017



„Továbbra is áll majd az együttműködésünk, de az F1-en kívül sehol máshol nem fogok most versenyezni. Teljesen a Formula-1-re kell most koncentrálnom, így ez az ésszerű megoldás. Minden energiámat arra fogom felhasználni, hogy fizikailag formában legyek, a futamokra pedig frissen, kipihenten érkezhessek. Mindenemet beleadom ebbe a szezonba.”

Hartley a tavalyi Toro Rossó-s beugrásakor még a WEC-ben is javában versenyzett, így vállalva az óriási kihívást, két világbajnokságban vett részt párhuzamosan. A két sorozat versenynaptára a szezon hátralévő részében egyszer sem fedte egymást, így lehetősége volt egyik autóból a másikba átpattanni. Ez saját bevallása szerint is óriási teher volt, hiszen nyolc hét alatt négyszer repült keresztül a bolygón. Még egyszer azonban nem ismételné ezt meg, hiszen F1-es lehetőségéből mindent kihozna. „Az előző szezonokban annyi versenyen részt akartam venni, amennyin csak tudtam. Tisztában vagyok vele, most mekkora kihívás áll előttem.”

A kétszeres WEC-s világbajnokkal egy évre szerződött a Toro Rosso, Hartley bizonyítási vágya pedig arról árulkodik, ő hosszabb távra vetné meg a lábát a királykategóriában. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: