DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Váratlan tartalékpilóta a Force Indiánál

A GP3-as bajnokot és egy DTM-sztárt is kapcsolatba hoztak a poszttal, végül azonban mégis egy F2-es pilóta kapta meg – mintha menekülnének a versenyzők a Renault-tól.

A Force India pénteken jelentette be, hogy a csapat teszt- és tartalékpilótája Nicholas Latifi lesz, a 22 éves kanadai versenyző, aki egy futamgyőzelemmel ötödik helyen zárta a Formula-2-es bajnokságot. Latifi a szezonközi teszteken és válogatott pénteki szabadedzéseken is részt vehet 2018-ban.

„Igazán izgatott vagyok a lehetőség miatt” – állnak a sajtóközleményben Latifi szavai. „A Sahara Force India olyan csapat, amely az utóbbi pár év során végig folytonos fejlődést mutatott, büszkén leszek a Formula-1 egyik sikersztorijának részese. Buzgón várom, hogy megmutathassam a csapatnak, mire vagyok képes, és segíthessen őket közelebb kerülni a rajtrács éléhez.”



Latifi tavaly még a Renault kötelékébe tartozott tesztpilótaként, a hungaroringi kétnapos gyakorláson autóba is ült – figyelmet azonban nem sokat kapott, mivel ugyanekkor vezette az RS.17-et Robert Kubica is. Figyelemreméltó, hogy a Renault-hoz nemrég kötődő számos pilóta sorban elhagyta a csapatot: előbb Kubica nyergelt a Williamshez tesztelni, majd a tartalékversenyző Szergej Szirotkin is váltott, aki az egyedüliként szabad üléssel rendelkező csapat fő favoritjának tűnik. Latifi szintén úgy gondolta, egy másik istállónál jobban boldogulhat, mint Enstone-ban.

Annak ellenére a kanadaira esett a választás, hogy korábban a Force Indiát Hungaroringen tesztelő Lucas Auert, a Mercedes DTM-pilótáját, valamint George Russellt, a GP3 bajnokát nevezték esélyesnek. Ő a német márka utánpótlásának tagja, Latifival ellentétben mindkettőjüknek volt kapcsolódása a Force India motorszállítójához.

Nem tisztázott, hogy mi lesz Alfonso Celis sorsa a csapatnál, aki bár nem volt hivatalos tartalékpilóta, az elmúlt években számos első szabadedzésen vezetett, köszönhetően gazdag szponzori hátterének. A mexikói háttérbe szorulhat, de ugyanennyire elképzelhető, hogy a szintén erős támogatással rendelkező Latifi mellett ő is változatlanul szerepet kap. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: