DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Az F1 nem elég jó a szponzoroknak

Más sportok felemelkedése miatt a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, a Formula-1-nek vonzóbbá kell válnia. Szükség lenne a szponzorokra, de nem vonzó a sportág, ezen változtatni kell minél előbb.

A bikák egyik első embere súlyos csökkenést vél felfedezni a száguldó cirkusz összes csapatánál, ami a támogatókat illeti. Márpedig ehhez a költséges versenysporthoz feltétlenül szükséges lenne minél több szponzori pénz, ahogy az húsz-huszonöt évvel ezelőtt történt. A kisebb istállóknál egyenesen a túlélés függ ettől.



Valóban, 1992-ben és 1997-ben is alig volt szabad hely új támogatóknak

„Támogatók vonzásához vonzó termékre van szükségünk, ha ezzel nem tudunk előállni, nem is fognak jönni a szponzorok. Egy csomó üres, felirat nélküli autó köröz a pályán. Feltétlenül szükséges további nagy cégeket magunkhoz vonzani, ehhez a pályán és a pályán kívül is jónak kell lennünk” – nyilatkozta Christian Horner

„Nem igazán egészséges, ami mostanában történik, húsz évvel ezelőtt a csapatok még profitot termeltek. Az autók tele voltak nagy márkanevekkel. Elég, ha összehasonlítunk egy-egy 1997-es, év végi fényképet a mezőnyről és mondjuk egy 2017-est. Azt láthatjuk, hogy az F1-ben részt vevő vállalatok száma jelentősen kevesebb lett” – mutatott rá az egyik fő gondra a Red Bull-főnök.

Ellenben, mondjuk 2016-ban drasztikusan kevesebb volt már a felirat

„Sokkal vonzóbbá kell tennünk a show-t, meg kell mutatni az F1-ben rejlő értéket. Hogy miért nehezebb mostanában új támogatókat találni? Mert a világ fejlődésével jóval több más lehetőségük van. Sajnos a mi termékünk nem valami fantasztikus. Az olyan versenyek, mint amilyet például legutóbb, Abu Dhabiban láthattunk, nem a legjobb reklám a Formula-1-nek. Ennél azért jobbak lennénk” – tette hozzá Horner.

Ez némileg ismét előhozza a kérdést, hogy most akkor hosszú távon inkább a gyártók vagy inkább a rajongók érdekeit kell szem előtt tartani a szabályváltozásokkor?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: