DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mostanra benőtt Verstappen feje lágya

Egyre kevesebb éretlen megnyilvánulása van Verstappennek, amit csapattársa is elismert. Ricciardo elmesélte, miért az idei Magyar Nagydíj volt kapcsolatuk számára a fordulópont.

Egészen kiegyensúlyozott csapattársi kapcsolat uralkodik a két Red Bull-pilóta, Daniel Ricciardo és Max Verstappen között. Rendszeres közös viccelődéseik azt példázzák, hogy semmilyen múltbeli neheztelésük nincs a másik felé, pedig akár lehetne is. A páros a Magyar Nagydíj első körében Verstappen hibájából ütközött, ami azonnal véget vetett az ausztrál futamának. Ricciardo akkor élő adásban fakadt ki 20 éves csapattársára, ám utólag elárulta, fiatal kora ellenére Verstappen felnőtt módon kezelte a helyzetet. 

verstappen_ricciardo

A legtöbben poénkodó F1-es párost ők alkotják


„Budapest jó kis teszt volt neki” – árulta el az Autosportnak. „Szerencsére jól kezelte a helyzetet, és utólag bocsánatot kért tőlem. Úgy érzem, megvan közöttünk a kölcsönös tisztelet. Max a pályán és azon kívül is jóval érettebbé vált. A pályán most már sokkal érzékenyebb – tavalyhoz képest jóval kevesebb vizsgálata volt. Emellett szerintem a vetélytársait is kicsit jobban tiszteli” – mesélt csapattársáról, akinek F1-be való beletanulását közvetlen közelről nézheti végig.

Bár az a bizonyos hungaroringi eset csúnyán végződött az idősebb Red Bull-pilóta számára, Ricciardo egyáltalán nem bánja, hogy apróbb összezördülései vannak Verstappennel. Sőt, inkább ezt választaná az unalmas autókázás helyett. „Lerendeznénk egymás között. Inkább ilyen problémáink legyenek, mint az, hogy a hatodik helyen küzdve semmi sincs közöttünk” – vallotta be. Úgy tűnik, attól nem tart, hogy a közeljövőben elfajulnának közöttük a dolgok.

„Nem hiszem, hogy oda jutnánk, ahová Lewis [Hamilton] és Nico [Rosberg]. Az egy egészen különleges helyzet volt. Mi csak akkor jutnánk el odáig, ha elveszítenénk az egymás iránti tiszteletet. Futamgyőzelmei példázzák, hogy jobb pilótává vált. Ha én elismerem, hogy jobban teljesített nálam, akkor nem fog semmi történni. Azzal csinálok balhét, ha ráfogom a csapatra, hogy neki kedvez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: