DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Wolff: Hamilton hétszeres bajnok is lehet

Lewis Hamiltont 2017-ben négyszeres világbajnokká avatták, és ha a Mercedes tovább tudja folytatni jó szereplését, Wolff szerint minden adott, hogy utolérje a címek számában Michael Schumachert.

A Mercedes pilótája a pole-pozíciók számát tekintve már megelőzte a hétszeres világbajnokot. Ha a győzelmeket nézzük, még hosszú út áll Hamilton előtt, ha szeretné megelőzni Schumachert (29 futamgyőzelemmel van lemaradva). Nem tudjuk, meddig tart a Mercedes jó szereplése, de Wolff szerint Hamilton motivációja minden rekord megdöntéséhez megvan.

„Hihetetlen volt a 2017-es teljesítménye, még négy bajnoki cím után sem hiányzik belőle a motiváció. Úgy érzem, elérhető számára, hogy beállítsa Schumacher hétszeres rekordját. Mindent meg fogunk tenni, hogy ehhez megadjuk neki a megfelelő autót” – mondta pilótájáról a Mercedes csapatfőnöke.

 hamilton-hetszeres-is-lehet-2017



A német gárda ereje a szabályváltozások után sem tört meg, bár a Ferrari feljebb kapaszkodott rájuk, mégsem sikerült őket legyőzni. Ha a 2018-as év is hasonló lesz, nagyon nehéz lesz megfogni Hamiltont, főleg, hogy sokak szerint élete formájában versenyez.

„Sosem tudhatjuk, mire gondolhat Hamilton” – válaszolta az osztrák szakember titokzatosan arra a kérdésre, mikor és mennyi időre hosszabbítják meg Hamilton szerződését a Mercedesnél.

„Kevésbé stresszes most a helyzet, mint a tavalyi év vége. De ki tudja, mi jön a következő napokban. Remélhetőleg azért nem lesz semmi váratlan” – zárta mondandóját Wolff azzal, hogyan telt eddig a téli időszak csapata számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: