DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo a címért küzdene Verstappennel

A Red Bull 2017-ben sem tudott érdemben beleszólni a világbajnoki harcba. A Mercedes és a Ferrari csatáztak a végső győzelemért, de a csapat pilótái remélik, idén ők is beleszólhatnak a küzdelembe.

A konstruktőri harmadik, és az egyéni ötödik és hatodik helyezés jelzi: idén csak harmadik erő volt a Red Bull. Igaz, az istálló közelebb is kerülhetett volna a Ferrarihoz, de 2017-ben az átlagosnál is több műszaki hibával kellett szembenézniük.

A riporterek felvetették Ricciardónak, megmaradna-e a barátság csapattársával, ha Verstappen és ő is a bajnoki címért harcolna. Az ausztrál, mint mindig, most is tréfásan reagált: „Nagyon remélem! Ettől még elhívom majd a szülinapomra!”

„Azt mondtuk 2017 elején, hogy jó lenne, ha ez tényleg problémát jelentene, hogy valóban mindketten a címért harcolnánk az élen. Ha ezért a célért kell majd küzdenünk, boldogan állunk elébe. Meglátjuk, így lesz-e” - folytatta komolyra fordítva a szót Ricciardo.

 ricciarod-verstappen-a-cimrol-2018



A témával kapcsolatban Verstappen is kifejtette véleményét: „Ha a bajnoki címért harcolunk, az nyilván feszültséget generál a pályán. A nap végén viszont ismét ugyanaz fog történni, mint előtte: ugyanúgy tisztelni fogjuk egymást.”

A holland szerint nagyon fontos az egymás iránti tisztelet: „El kell fogadni, hogy az egyik pilóta gyorsabb a másiknál, és ennek megfelelően kell viselkednünk. Amikor valakinek jó versenye volt, még mindig tudjuk mondani, hogy 'szép munka' és 'megérdemelted'. Úgy gondolom, ez is egy nagyon fontos eleme a versenyzésnek.”

Ricciardo a következő szezonról óvatosan beszélt: „Úgy vélem, hogy 2018-ban csökkenni fog a különbség. Hogy ez elég lesz-e a bajnoki harchoz? Nem akarok túl korán jóslatokba bocsátkozni. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanultunk, és jó irányba is haladunk ahhoz, hogy a télen erősen kezdjünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: