DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Eldőlt, lesz-e meccs a Force Indiások között

Perez és Ocon biztosították 2017 legjobb házon belüli csatáját az F1-ben, ám rivalizálásuk elfajult, így a csapatnak közbe kellett lépnie. A Force India úgy látja, pilótáik azóta érettebbek lettek.

A Force Indiánál a tavalyi Belga Nagydíj után telt be a pohár, amikor pilótáik a szezonban sokadszorra vettek el egymástól értékes pontokat. Mivel többször is összeütköztek egymással, Sergio Perez és Esteban Ocon onnantól kezdve csak kivételes esetben támadhatta meg a másikat. Mivel kiélezett küzdelem zajlott közöttük, így természetesen egyikük sem örült a döntésnek, ám a csapat nem hagyhatta, hogy tovább fajuljon közöttük az ügy. A gárda műveleti igazgatója elárulta, nehéz döntés volt megkötniük versenyzőik kezét.

perez_defekt_2017_spa

Csak Belgiumban kétszer ütköztek, Perez nem is tudta befejezni a futamot


„Vicces, mert kritizálnak akkor is, ha megteszed, és akkor is, ha nem” – panaszolta Otmar Szafnauer. „A média egy része azt kifogásolta, hogy miért nem döntöttünk hamarabb. Hagytuk őket versenyezni, de mikor végül meghoztuk a döntést, akkor meg az volt a média gondja, hogy nem versenyezhetnek egymással. Visszatekintve felmerülhet a kérdés, jókor léptünk-e közbe. Valószínűleg igen, hiszen végül negyedikek lettünk [a konstruktőri bajnokságban].”

A Perez és Ocon közötti összetűzések Kanadában kezdődtek, ezt követően Azerbajdzsánban, Magyarországon, és végül Belgiumban is egymásnak mentek. „A döntés pillanatában még attól tartottunk, elveszítjük a helyezést, hiszen a többszöri ütközés miatt pontoktól estünk el. Csak Bakuban körülbelül 33 pontot veszítettünk, de az még annyira a szezon eleje volt, nem tudhattuk, hogy negyedikek lehetünk.”

ocon_perez_baku_2017_action

Rivalizálásuk viszont jót tett a sportnak

Szafnauer végül arra jutott, jól kezelték a helyzetet. Eleget hagyták versenyezni pilótáikat, és a konstruktőri negyedik helyezést is megszerezték. Ami pedig a jövőt illeti: „Versenyzőink most már elég érettek ahhoz, hogy tudják, hogyan kell viselkedni, szóval a következő szezonnak sokkal jobban kell mennie.” 2018-ban tehát úgy tűnik, ismét szabad a vásár a két rivális között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: