DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Briatore: Kubica nem tér vissza

Nem sokkal a Williams pilótapárosának bejelentése előtt érdekes nyilatkozat látott napvilágot. A Renault egykori csapatfőnöke biztosra veszi, hogy a grove-i alakulat Szirotkin mellett döntött.

A hivatalos bejelentésre ugyan még várni kell, de egyre többen úgy gondolják, hogy Szergej Szirotkin lesz a Williams pilótája a 2018-as szezonban Lance Stroll mellett. Sok lehetősége volt a brit istállónak a választásra: a két fentebb említett pilóta mellett Paschal Wehrlein, Danyiil Kvjat és Paul di Resta is igényt tartott Felipe Massa megüresedő helyére. 

Flavio Briatore egy interjú során úgy beszélt, hogy Kubica biztos nem tér vissza az F1-be: „Nagyon sajnálom, hogy Kubica nem tudta meggyőzni a Williamset.”

  kubica-visszateres-2017_2



„Beszéltem néhányszor Nico Rosberggel, és tudom, hogy mindent megpróbáltak, de az orosznak hatalmas pénztárcája van. 20 millióról van szó. Kubica 7 és 10 millió közötti összeget tudott összegyűjteni” – folytatta az okokkal az olasz szakember.

Briatore szerint nem született jó döntés az üggyel kapcsolatosan: „Sajnálatos ez a dolog. Kubica F1-es visszatérése nagy siker lett volna a sportnak. Rendkívül furcsának találom, hogy a Formula-1 vezetősége nem nyújtott neki segítséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: