DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Mercedes Hamilton legyőzésére biztatja Bottast

Ha le tudja győzni a csapattársat, ő is a Formula-1 legjobbjai közé sorolható: Toto Wolff vasakaratról beszél, és vb-esélyeket vár Valtteri Bottastól, mintegy válaszként azoknak, akik szerint a finn csak másodrangú lehet a Mercedesnél.

Miután az első közös szezonban a negyedik világbajnoki címét elérő Lewis Hamilton 58 ponttal szerzett többet csapattársánál, a tabellán harmadik helyezett Valtteri Bottasnál, sokan leírták a finn pilótát: Felipe Massa szerint 2018-ban csak Hamilton szárnysegédje lehet, mivel a Ferrari mintájára a Mercedesnek is be kell állnia egyetlen embere mögé. A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff azonban épp arról beszélt, Bottastól a Hamiltonnal vívott harcot várják el a szezon során:

„Ezt kell majd tennie, a bajnoki címért küzdeni. Láttuk őt megcsillanni Szocsiban és Ausztriában, csakhogy Lewis a nyári szünet után nagyon erősen tért vissza. Az ő szintlépése közben Valtteri visszaesett, a szezon végére azonban újra magára talált” – mondta Wolff az ESPN-nek adott interjúban.



„Finn, akiben dübörög a ’soha fel nem adom’ mentalitás – ez náluk a Sisu. Arra számítok, hogy a szezon során megtanultak felvértezik a Formula-1 jelenkorának legjobb versenyzője ellen” – utalt arra, hogy Hamilton személyében milyen kemény ellenfél vár rá csapaton belül, de ennek ellenére is bízik abban, hogy Bottas állni fogja a sarat.

„Ő a legelső, aki bizonyítani akar magának. Ismeri a hátrányokat, és tudja, hol volt előnyben. Tíz éve ismerem Valtterit. Akkor télen egy kisgyerek bukkant fel az irodámban, pulóverben, kabát nélkül, az apja sem jött vele. Szupererős az akaratereje, vasból van, akárcsak a személyisége. Nem kételkedem benne, hogy 2018-ban jobb Valtterit fogunk látni.”

Nico Rosberg 2016-ban mentális hadviseléssel győzte le Hamiltont, Wolff szerint azonban Bottas ilyen eszközökhöz nem fog nyúlni: „Ez egyáltalán nem Valtteri stílusa, ő a pályán akarja elintézni. A vezetési stílusa egyes helyszíneken működött, ahol ő volt a mérce. Azt szeretné, ha egy négyszeres bajnokkal hasonlítanák össze. Brutálisan őszinte magával. Ha szintet tud lépni, és Lewisszal tud küzdeni, akkor a Formula-1 legjobbjai között a helye. Ha nem, azt ő is fogja tudni, és nem lesz kifogása” – zárt Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: