DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: Bottasnál még Raikkönen is jobb

A karakán világbajnok már többször tanúbizonyságát adta, nem tartja sokra Valtteri Bottast. Második számúnak elmegy, de többre nem képes: a kanadait még Kimi Raikkönen is jobban meggyőzte.

Egy évvel ezelőtt Valtteri Bottas még nem volt a Mercedes versenyzője – január közepén jelentették be érkezését –, késői csatlakozása ellenére azonban hamar felvette a ritmust a szezon elején, és bár 2017 végére megnyílt a szakadék a finn és Lewis Hamilton közt, összességében így is 13 dobogós helyezést szerzett, pontosan annyit, mint Hamilton és Sebastian Vettel.



Az év végi értékelések mégis rendszerint lepontozták Bottas teljesítményét – és különösen nincs kibékülve a finnel 1997 karakán világbajnoka, Jacques Villeneuve, aki szerint a pilóta nem több másodhegedűsnél:

„A Mercedes azért nyert, mert még mindig ők rendelkeznek a legjobb motorral, ami különösen időmérőn jött ki. Mégis csak Hamilton tudta ezt előnyére fordítani, Bottas teljesítménye szinte már kínos volt. Stabil kettes számú és semmi több, én Wehrleint választottam volna helyette” – mondta a 2017-es szezont Auto Bild lapnak értékelő Villeneuve, aki nem először vette célkeresztbe Bottast.

A kanadai ugyanebben az értékelésben a másik finnről, a ferraris Kimi Raikkönenről is beszélt, akit szintén a második számú versenyzők skatulyájába sorolt. „Nincs Vettel szintjén, de egyértelműen jobb a honfitársánál, Bottasnál” – szúrt oda még egyszer a Mercedes-pilótának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: