DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért fontos az F1 az Aston Martinnak

A Red Bull-lal együttműködő cég szerint 2021-re olyan helyzetbe kerülhetnek, hogy több F1-es csapatot is elláthatnak motorral és azt is elárulták, hogy miért fontos számukra, hogy jelen legyenek a sportban.

Egyre közelebb kerül az Aston Martin ahhoz, hogy 2021-től beszálljon a Formula-1-be, mint motorgyártó - Andy Palmer, a cég vezetője szerint tetszik nekik az az irány, amit a sportág képviselői felvázoltak októberben. Palmer azt is elárulta, hogy bár a Red Bull-lal való együttműködésük nagyon erős és 2018-tól az energiaitalosok főszponzorává lépnek elő, több más istálló is érdeklődött náluk egy esetleges motor iránt.

Az Aston már két korábbi Ferrari-mérnökkel erősített, ami arra utal, hogy valóban komolyan gondolják az F1-be való beszállást. Ha ez megtörténik, akkor a Red Bull-lal együtt a Toro Rosso is valószínűleg az ő partnercsapatuk lehet, de Palmer szerint a cégnél azt kalkulálják, hogy hány autóval lenne a legjobb megérkezni a száguldó cirkuszba.

aston-martin-red-bull



"Vannak durva számításaink azzal kapcsolatban, hogy mik a költségek és mik az árak. A marketing rész remélhetőleg eladott autókban mutatkozik meg és ez az, amiért ezt az egészet csináljuk. A hiperautónkkal (Valkyrie) is az volt a célunk, hogy a Ferrari 488-nak állítsunk ellenfelet és hitelesnek kell lennünk akkor, amikor a Ferrarival, a Lamborghinivel, vagy a McLarennel küzdünk az utcán" - magyarázta, hogy miért lenne fontos nekik, hogy képviseljék magukat az autósport csúcsának számító sorozatban.

Palmer szerint 2021-re olyan helyzetbe kerülhetnek, hogy két F1-es csapatnál többet is el tudnak majd látni motorral, ezzel felvehetnék a kesztyűt az említett riválisokkal.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: