DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Direkt ment át agresszívba Magnussen

Egyetlen más pilótát sem kritizáltak annyit társai, mint a sokszor keménykedő Kevin Magnussent: a dán a büntetések hiányával védi magát, illetve azt is elmondta, tudatosan váltott stratégiát.

Harmadik Formula-1-es szezonját teljesítette harmadik csapata, a Haas színeiben Kevin Magnussen: bár korábban is rámenős versenyzőként ismerték, 2017-ben a korábbiakhoz nem is hasonlítható panaszáradat zúdult a Pastor Maldonado szellemi utódjává váló 25 éves pilótára. Magnussen az elmaradó büntetéseket hozza fel maga mellett érvként, továbbá azt, hogy versenytársai közül is csak egy beszélgetett el vele.

„Leszámítva Hülkenberget senki sem jött oda hozzám emiatt. Kicsit furcsa volt ebben az évben, sokan panaszkodtak rám, mégsem kaptam sok büntetést. Valamit jól kell csinálnom, így látom én” – idézi a Checkered Flag Magnussent, akinek nincsenek barátai a pilóták között.



„Az új szemléletmódom az volt, hogy az első körben mindent bele kell adnom, máskülönben nem leszek sehol sem. Ha az első körben az ember a 16. helyen köt ki, akkor hosszú verseny vár rá” – magyarázta, hogy szándékosan vértezte fel magát extra erőszakossággal a futamok elején, amire gyenge időmérős teljesítménye miatt szüksége volt. Tagadhatatlan, hogy a stratégia bevált, a formula1.com statisztikái szerint ugyanis Magnussen nyerte a második legtöbb pozíciót a nyitókörökben, 33-at, Lance Stroll után, aki 38 helyet javított.

„Ilyenkor mindent bele kell adni, és megragadni az esélyeket. Néha nem jön össze, nekem mégis sikerült gyakran jól kijönnöm az első körökből. Onnantól indul a harc minden eszközzel. Mi érdekelne ilyenkor? Hisz nincs semmi vesztenivalóm. Ha nem szerzünk pontot, az ugyanaz, mintha rajthoz sem állnánk. Nem azért vagyok itt, hogy a pontzónán kívül végezzek” – zárta nyilatkozatát a Haas pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: