DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon: A rivalizálásunk jót tett a csapatnak

A Force India francia F1-ese is tisztában van vele, hogy Sergio Perezzel együtt néha átlépték a határokat idén, de úgy érzi, ez is kellett ahhoz, hogy az istálló fennállása legjobb idényét fussa.

A 2017-es Formula-1-es évad egyik legnagyobb házon belüli csatáját a Force Indiánál láthattuk: Sergio Perez és Esteban Ocon rivalizálása nem egyszer ütközésig fajult, emiatt a csapat egy pont után úgy határozott, hogy nem engedi őket egymással harcolni a pályán. A mexikói versenyző nemrég már kifejezte abbéli reményét, hogy jövőre talán feloldja az alakulat ezt a tilalmat, míg Ocon szerint összességében kettejük párharca még jót is tett az istállónak – persze csak egy határon belül:

ocon-perez-2017-dppi



„Sergio és én is megértettük, hogy idén átléptünk bizonyos határokat, és ezzel elszalasztottunk néhány lehetőséget, hogy még több pontot szerezzünk a csapatnak. Az eredmények tekintetében viszont ez volt a Force India legjobb szezonja, és ebben a mi rivalizálásunk is fontos szerepet játszott” – idézi az F1i.com a francia pilótát.

Ocon idén futotta első teljes szezonját az F1-ben, és sok szakértő szerint az egyik legkellemesebb meglepetés volt az ő teljesítménye. A fiatal versenyző tisztában van vele, hogy ennek is köszönhetően nőnek az elvárások vele szemben: „Tisztában vagyok vele, hogy többet várnak tőlem, hiszen már nem vagyok újonc többé. De azóta, hogy belerázódtam a Formula-1-be, már nem érzek emiatt stresszt, egyszerűen csak élvezem, hogy a legmagasabb szinten versenyezhetek.”

A francia olyannyira meggyőző volt, hogy ismét felmerült, hogy 2019-től esetleg a Mercedeshez igazolhat a csupán egyéves kontraktussal rendelkező Valtteri Bottas helyére, Ocon azonban egyelőre nem foglalkozik ezzel: „A döntést végső soron nem én hozom meg, de teljes mértékben megbízom a Mercedesben a pályafutásomat illetően. Amióta csatlakoztam a programjukhoz, mindig a legjobb opciót választották számomra. Jelenleg csak a Force Indiánál elvégzendő feladatomra koncentrálok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: