DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mercedes: Brawn is sokat tett a sikerünkért

A dolog iróniája, hogy a brit szakember feladata most az, hogy a többi csapatot is felhozzák a Mercedes szintjére az izgalmasabb F1 érdekében. Wolff szerint egy dolog még kell a jó szerepléshez.

Ez pedig nem más, mint az alázat. Hiába nyerte meg a Mercedes négy éve folyamatosan mindkét bajnoki címet, az osztrák csapatfőnök így is óva inti csapatát. A Ferrari ráadásul idén a semmiből vált a németek első számú kihívójává, ami más istállókkal is előfordulhat a következő szezonokban.

„Úgy vélem, hogy egy kiváló szervezetünk van, és a gépezetünk is jól működik jelenleg, de sosem szabad alábecsülni a versenyzést” - kezdte nyilatkozatát elégedetten Wolff.

A Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, ami könnyen jött, könnyen is mehet, főleg, ha a Forma-1-ről beszélünk: „Ennek nagyon gyorsan vége is lehet, és az ember egyből nem találja magát elöl, és az autója már nem annyira jó, mint a többieké. Láttuk, hogy a Ferrari milyen gyorsan fordítani tudott, és egy elfogadható szezon után a világbajnoki címért küzdöttek 2017-ben.”

Wolff szerint a következő a kulcs a további sikerekhez: „Tehát nagyon fontos, hogy alázatosak maradjunk, és elfelejtsük, amit eddig elértünk. Nem arra kell gondolnunk, hogy megnyertük a bajnokságot, mert 2018-ban ismét minden 0-ról indul.”

mercedes-siker-2017



Sokak azonban úgy vélik, hogy a következő évben továbbra is a Mercedes lesz az elsőszámú favorit, és az egykori csapatfőnök, és a Liberty Media tagja, Ross Brawn is hasonló véleményt fogalmazott meg nemrég. 

Wolff hálás lehet Brawn korábbi munkájáért, amit a Mercedesnél végzett: „Nos, a sikereinkben részben Ross keze is benne van! Ő fektette le az alapokat 2012-ben, amikor a csapat még sokat szenvedett, például Aldo Costa leszerződtetésével. De ő most problémával néz szembe, mivel a másik oldalon van, és szeretné elérni, hogy több csapat nyerjen F1-es futamot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: