DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hakkinen: Két probléma megoldatlan az F1-ben

Idén többször bonyodalmat és feszültséget okoztak a pályaelhagyások és a műszaki hibák miatt kiszabott büntetések. Hakkinen szerint ez a két probléma a 2018-as szezonban is gondot okozhat.

A finnek világbajnoka alig várja, hogy elkezdődjön a következő szezon. Korábban elmondta, milyen izgalmas kérdéseket válaszolhatunk meg egykori csapatával és az erőviszonyokkal kapcsolatban, ha ténylegesen elkezdődik a 2018-as esztendő.

Ugyanakkor ezúttal azt is megemlítette, hogy a Liberty Media két problémát megoldatlanul hagyott, amik okozhatnak még bonyodalmakat a közeljövőben: „Két negatív pontja a 2017-es F1-nek továbbra is fenn fog állni a jövőben. Az egyik a pálya határainak meghúzása, a másik pedig a nevetséges számú rajtbüntetés kiszabása a műszaki hibák miatt.”

 hakkinen-a-palyaelhagyasrol-es-rajtbuntetesrol



Hakkinen az egyik probléma felvázolásával folytatta: „Már foglaltam álláspontot a pályaelhagyással kapcsolatban: a vonalak okkal vannak a pálya szélén, a pilótáknak tiszteletben kell tartaniuk ezeket a határokat. Egy alternatív megoldás lenne a régi és magas kerékvetők lefektetése, de ez nagyon veszélyes, és az autót is megdobhatja.”

„Ami a büntetéseket illeti, tudom, hogy az FIA egyszerűsítette a rendszert 2018-ra, de az, hogy négy erőforrás helyett csak hármat használhatnak, újabb problémákat idézhet elő az igen hosszú és küzdelmes szezon alatt” - mondta a finn a motorok lecsökkentéséről. 

Ha megnézzük az idei rajtbüntetések mennyiségét, a csökkentéssel jövőre még inkább megnőhet ezeknek a mértéke, ráadásul a költségek sem fognak csökkenni, hiszen a gyártóknak sokkal megbízhatóbb motort kell összerakniuk, ami nagyobb ráfordított összeget igényel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: