DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wehrlein legjobb versenyei rejtve maradtak

A Sauber összes pontját idén Pascal Wehrlein szerezte, ám a pilóta saját bevallása szerint ennél jobb teljesítményekkel is jelentkezett. Az autó gyengesége miatt azonban ezeket szinte észre sem vették.

Két ízben végzett az első tíz hely valamelyikén az idei szezonban Pascal Wehrlein. A fiatal német négy egységet gyűjtött Barcelonában egy nyolcadik, egyet pedig Azerbajdzsánban egy tizedik helyezéssel. Mégis csapattársa, Marcus Ericsson tarthatta meg ülését a svájci istállónál, mellé pedig a Formula-2 idei bajnokát, Charles Leclerc-t hozta az immáron Alfa Romeo-Sauber névre keresztelt istálló.

Bár statisztikailag a barcelonai futam volt a legjobbja, Wehrlein számításai szerint a második félévben jobban teljesített, de akkorra sajnos a Sauber már rettentően visszaesett. Szingapúrban mindent kihozott az autóból, ez a 12. helyhez volt elég, míg az évet zsinórban három 14. helyezéssel zárta.

Wehrlein négy pontot szerzett Spanyolországban


„Eredmény tekintetében Barcelona volt a legjobb, de valószínűleg a második félévben jobb versenyeim voltak, csak nem lehetett őket észrevenni. A nyári szünet után, ha jó futamunk is adódott, a hatalmas lemaradás miatt szinte láthatatlanná vált, például Suzukában még a közvetlenül előttem futóktól is kört kaptam” – nyilatkozta Pascal Wehrlein.

„Boldog vagyok végső soron a megszerzett öt ponttal. Nem mindegyik verseny alakult úgy, ahogy szerettem volna, de úgy vélem, összességében megtettük, amit csak lehetett” – tette hozzá a fiatal német tehetség. Mivel a Williams ülésére minimális esély kínálkozik már (Kubica és Szirotkin versenyfutása miatt), Wehrlein jó eséllyel a DTM-be tér vissza.

A kihagyás Formula-1-es karrierje végét is jelenti? „Nem vonulok vissza!” – reagált az idén öt pontot szerző versenyző.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: