DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Tisztelik egymást a Red Bull versenyzői

Max Verstappen idén magasabb fokozatra kapcsolt és kihívás elé állította Daniel Ricciardót, állítja Christian Horner, a Red Bull F1-es istállójának csapatfőnöke.

Az RB13 rengeteg meghibásodása megfosztotta a nézőket a 2016 végén megjósolt és nagy várakozásokkal övezett Ricciardo-Verstappen összecsapástól. A Red Bull párosa a 2017-es egyéni tabella ötödik és hatodik helyén végzett, amely eredmény Helmut Marko, a csapat tanácsadója szerint a kiesések nélkül sokkal kiugróbb is lehetett volna. Az év végén három motorhibát elszenvedő Ricciardo csak a legutolsó versenyen csúszott le a negyedik helyről. Verstappennek az év első felében jutott több probléma: 7-6 arányban ő „nyerte” a kiesések cseppet sem dicsőséges házon belüli versenyét. A holland ugyan harminckét ponttal kevesebbet szerzett csapattársánál, azonban eggyel többször sikerült győznie, elsöprő előnnyel nyerte az időmérős párviadalukat, és amikor mindkét Red Bull célba ért, őt intették le többször előkelőbb pozícióban.

„Max magasabb fokozatra kapcsolt, főleg szombatonként. Danielnek nagy erőfeszítésébe telt tartania a tempóját” – idézi Hornert az Autosport. „A köztük lévő különbség gyakran csak nagyon kicsi volt, és mi pontosan ezt akartuk látni.”

00117017_609



A tavalyi évet szerencsésen megúszták ütközés nélkül, viszont az idei szezont már nem. A Magyar Nagydíjon történt első körös ütközésnél, amely incidens Ricciardo versenyébe került, Horner úgy véli, semmi helyrehozhatatlan nem történt, maximálisan tiszteli egymást a két pilóta: „Mindketten hihetetlenül jól versenyeznek, nagyszerű velük együtt dolgozni. Alapvetően megvan bennük a tisztelet a másik iránt. Túltették magukat az eseten, tisztelik a másikat. Riválisként viselkednek a pályán, keményen csatáznak egymással, és tiszteletben tartják, hogy a csapatért versenyeznek.”

„Daniel szerzett pár dobogót a nyár folyamán, és sehol sem hibázott. Sajnos az utolsó versenyeken utolérte a balszerencse, pedig jó helyen haladt. Mexikóban dobogón végezhetett volna, lehetet volna talán második, akárcsak Austinban. Nehéz időszak volt neki. Ő egy kicsit idősebb, korábban is keresztülment ilyesmin, és hihetetlenül jól birkózott meg vele. Nagyszerű évet tudhat magáénak, néhány előzése valami fenomenális volt” – beszélt elismerően a rangidős versenyzőjéről a csapatfőnök.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: