DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hakkinen: Talán most a legjobb a felhozatal

Az egykori kétszeres világbajnok finn pilóta szerint egészen fantasztikus tehetségek vannak jelenleg a Formula-1-ben, akik remek izgalmakat hozhatnak. De kikre gondolt Mika Hakkinen?

1998 és 1999 világbajnokát lenyűgözi a jelenlegi F1-es mezőnyben található tehetségek egész sora. Max Verstappenről már korábban is szót ejtett, ugyanis a finn szerint a fiatal holland volt az év versenyzője idén a száguldó cirkuszban, jövőre még többet vár a még mindig csak húszéves pilótától.

Az Unibet blogján írt dicsérő szavakat számos versenyzőről, remélhetőleg valóban ennyi jó teljesítményt látunk majd 2018-ban. „Lewis negyedik világbajnoki címe eleve csodálatossá teszi őt, de az is lenyűgöző, hogy mennyire éhes még mindig a sikerre. Amikor ’98-ban és ’99-ben bajnok lettem, én is minden erőmmel azon voltam, hogy meglegyen a harmadik is, de az nem sikerült” – emlékezett vissza Mika Hakkinen.

Hakkinen úgy gondolja, bővelkedik tehetségekben a jelenlegi mezőny


„A következő évben éreztem, hogy már nincs elég energiám, nem sokkal később vissza is vonultam. Annak nagyon örülök, hogy Valtteri (Bottas) három nagydíjat is nyert, egy erős, kiegyensúlyozott fiú, Oroszországban és Ausztriában különösen megmutatta, hogy megüti a szintet. A szezon közepén volt egy nehéz időszaka, de keményen dolgozott, hogy ismét visszajusson a csúcsra” – dicsérte honfitársát a még mindig népszerű finn.

„Ahogy korábban is említettem, Max Verstappen kiemelkedett ebben az évadban, élvezet nézni a vezetését. Stoffel Vandoorne, Esteban Ocon és Carlos Sainz is ilyenek, szeretem nézni, ahogy vezetnek. Ha belegondolunk, hogy csapattársaik, Alonso, Perez és Hülkenberg milyen gyorsak, a jelenlegi Formula-1-ben valószínűleg az egyik legjobb a felhozatal tehetségek terén” – tért ki a fiatalokra Hakkinen.

A kétszeres világbajnok finn szerint a McLaren rengeteget jön előre a rangsorban 2018-ra, hála az új Renault-motornak, a Red Bull-lal lehetnek egy szinten. Más kérdés, hogy a Honda nyilván vissza akarja szerezni a becsületét, így a Toro Rosso sem kell, hogy elkeseredjen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: