DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo-Hamilton csatára számítottak idén

Rengeteg jóslat nem jött be 2017-re vonatkozóan. Daniel Ricciardo és Lewis Hamilton versenyfutását várták a világbajnoki címért, a Ferrarival nem, a Red Bull-lal nagyon is számoltak.

Maga a rutinos ausztrál is úgy érezte, minden adott lesz ahhoz, hogy az akkor még háromszoros világbajnok brit pilóta kihívója lehessen. 2016 végén ugyanis a Mercedes mögött egyértelműen a Red Bull volt a második erő és arra lehetett számítani, hogy az új aerodinamikai szabályok majd a bikáknak hozzák a legnagyobb előnyt, főleg Adrian Newey zsenialitása miatt.

Januárban kérdezték Ricciardót, hogy versenyre tud-e kelni Lewis Hamiltonnal. „Teljes mértékben. Ezt már nagyon sokszor kérdezték tőlem, ahogy azt is, kit szeretnék leginkább csapattársnak. Szinte mindig Lewist válaszolom erre” – reagált az idei évad előtt Daniel Ricciardo.

A Ricciardo-Hamilton párharc a Red Bull gyengesége miatt nem jöhetett létre idén


„Egyértelmű, hogy rendkívül tehetséges, nagyszerű lenne kettőnk csatája és igen, biztosan érzem, hogy én jöhetnék ki győztesen” – tette hozzá az ausztrál, akit azóta négyszeres világbajnokká vált riválisa többször is nyilvánosan magasztalt, különösen tavaly, a monacói dobogón, ahol azt is mondta, hogy Ricciardo az egyik legjobb pilóta, aki ellen valaha is versenyzett.

A 2013-ban visszavonult Mark Webber is világbajnoki esélyesnek érezte honfitársát. „2016-ban Daniel nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt a mezőnyben, a világ három legjobb pilótája között van. Olyan helyzetben van, hogy most már a világbajnoki címért is harcba indulhat, feltéve, hogy a Red Bull képes a megfelelő autót biztosítani számára. Nico (Rosberg) helyettesítése ugyanis ilyen rövid távon nem lehetséges a Mercedesnél” – jósolta 2017 januárjában Webber.

Azóta tudjuk, hogy Valtteri Bottas nem volt rossz választás az Ezüst Nyilak számára, ellenben a Red Bull sajnálatos módon nem biztosította Ricciardo számára az igazán versenyképes autót.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: