DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Briatore miatt vagyunk hátrányban

A francia gárda kétségtelenül a harmadik erő a Mercedes és a Ferrari mögött a jelenlegi F1-ben. A Renault vezetője a 2007-es eseményekre vezette vissza a még mindig tartó lemaradásukat.

Az utóbbi években a Mercedes dominálja az F1-et, bár 2017-ben a Ferrari is felkapaszkodott rájuk. A francia gárda erőforrásával a Red Bull három győzelmet tudott felmutatni az idei szezonban. Ez nem túl pozitív a második erőhöz, a Ferrarihoz képest sem, akik többször megszorongatták a Mercedest a győzelemért, és néha épphogy csak lemaradtak egy-egy sikerről a 2017-es esztendőben.

A Renault-nál az alapok felépítésével kellett kezdeni, ismerte el Abiteboul, a franciák csapatfőnöke: „A csapatunknak újjáépítésre van szüksége, ahol mindenkinek újra kell tanulnia az együttes munkavégzést.”

 renault-briatore-miatt-szenvedünk



Abiteboul szerint egy korábbi csapatfőnök miatt szenved a Renault az utóbbi évektől kezdve egészen mostanáig: „Ma is nyögjük a következményeit Flavio Briatore 2007-es döntésének, amikor százakat rúgott ki a motorok fejlesztésének befagyasztásánál. Ez az F1-től való eltávolodást jelentette, míg a Mercedes folytatta a tevékenységét, megszerezte magának Ilmort, és befektetett a jövőbe néhány utcai projekttel, amik megmutatják, mi történhet később az F1-ben.”

„Amióta átvettem a vezetést, már vagy száz ember érkezett Viry-Chatillon-ba. Nyilván módosult a szervezet a felelősségek újraosztásánál. Az embereknek együtt kell dolgozni, és az a cél, hogy a végén már szavak nélkül is megértsék egymást” - zárta nyilatkozatát a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: