DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton jobban szerette Magny-Cours-t

Lewis Hamilton nem rajong a jövő júniusban visszatérő Francia Nagydíj helyszínéért, a más szériákból ismert Paul Ricard versenypályáért - inkább az ország korábbi F1-es otthonába térne vissza.

Kerek tíz év után kerül vissza a Formula-1-es versenynaptárba a Francia Nagydíj. A név marad, a helyszín azonban változik: Magny-Cours helyett az a Paul Ricard látja vendégül az autósport csúcskategóriáját, ahol utoljára 1990-ben rendeztek F1-es futamot. Meglepő módon maga Hamilton vállalkozott a Pirelli által rendezett szeptemberi gumitesztre, amelyen 114 kört tett meg, tehát alaposan megismerkedhetett az újkori F1 igényei szerint átépített pályával. A négyszeres világbajnok a Canal+ Sportnak most elárulta, mit gondol az 5,8 km-es Le Castellet-i aszfaltcsíkról:

„Őszintén szólva nem kedvelem. Szerettem a Francia Nagydíjat, amíg Magny-Cours-ban rendezték. Paul Ricard gyönyörű helyen fekszik, de amikor azt mondom, hogy nem szeretem a pályát, úgy értem, nem tartom olyan nagyszerűnek, mint Magny-Cours-t. Az a legfontosabb, hogy újra lesz Francia Nagydíjunk, mivel Franciaország Európa fontos része, fontos állomása az európai szakasznak. Olyan sok gyönyörű pálya van még Franciaországban, például Le Mans-ban, de valamiért mégsem a legszebben rendezik meg. Nem rám tartozik, én csak versenyző vagyok, halálosan őszinte, és nem kertelek. De talán pont itt lesz majd az év legjobb versenye.”

00117022_469



Akár igaza is lehet Hamiltonnak. Gondoljunk csak a bakui városi pálya 2016-os debütálására, amely az adott év egyik, ha nem a legunalmasabb eseménye volt, majd arra, hogy milyen izgalmakat hozott az idei Azerbajdzsáni Nagydíj, amely első helyen végzett a Formula szerkesztőinek szavazásán Az év versenye kategóriában.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: