DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezt nyilatkozta Hamilton és Bottas januárban

Az év elején derült ki, ki is lesz Lewis Hamilton csapattársa 2017-ben. A nagynevű brit szerint bárkit hozhatott volna mellé a Mercedes, mindenki ellen sikerrel harcba szállt volna.

Nico Rosberg váratlan visszavonulása után a világbajnok istálló hetekig tárgyalt a lehetséges utódokkal, míg januárban kiderült, hogy Valtteri Bottast sikerült elcsábítani a Williamstől. Azóta tudjuk, hogy a finn megállta helyét a Mercedesnél, még ha a második félévben jött is egy komolyabb hullámvölgy a teljesítményében.

A Twitteren is üdvözölte Bottas érkezését a brit ász, de azt is hozzátette féltő figyelmeztetésként, ha valaki nem bírja a nyomást, ne jöjjön. Az első pillanattól jó kapcsolat alakult ki Lewis Hamilton és újdonsült csapattársa között, ez egész szezonban így is maradt.

„Hozhatnak (a Mercedes vezetői) akit csak akarnak. Hozzák nyugodtan Sebastian Vettelt, Fernando Alonsót, vagy akit csak szeretnének, nem lényeges. Bármelyikük ellen versenyezni fogok, azért vagyok itt” – nyilatkozta magabiztosan az akkor még csak háromszoros világbajnok.

Az első félévben Bottas hozta Hamilton szintjét


Annyiban változott azóta a kép, hogy decemberben Lewis Hamilton már inkább úgy fogalmazott, hogy Fernando Alonsót sosem szeretné többé csapattársnak, mert egyszerűen úgy taszították egymást, mint a mágnes két azonos pólusa.

Hogy érezte magát az érkezéskor Valtteri Bottas? „Lewis nagyon jó összehasonlítási alap lesz nekem. Mindenki tudja, hogy milyen nagyszerű pilóta. Biztos vagyok abban, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni és remek csapatjátékosok leszünk mi ketten” – mondta el Bottas az év elején és alighanem igaza is lett.

Hamilton azt is hozzátette, hogy sosem volt szüksége arra, hogy egy másik, szintén kiváló képességű pilóta csapaton belül jobb teljesítményre sarkallja, de ilyenkor legalább jobb érzés előtte végezni. Bottas végül három futamon diadalmaskodott az idei szezonban, de csak harmadik lett az összetettben Hamilton és Vettel mögött.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: