DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussent nem érdekli Alonso és Hülkenberg

A Haas dán pilótájáról idén nem éppen a dicséret hangján szóltak a riválisok. Bár a kritikák többsége a nyilvánosság előtt zajlott, Kevin Magnussent a legkevésbé sem izgatja a konkurencia.

Finoman szólva nem veszi a szívére az idei éles kritikákat Kevin Magnussen, pedig idén többször is a támadások kereszttüzébe került, irgalmat nem ismerő vezetési stílusa miatt. A szurkolókban leginkább megmaradó két eset a Magyar Nagydíjon, illetve Malajziában történt két rutinos vetélytárs, Nico Hülkenberg és Fernando Alonso ellenében.

Időnként a versenybírák sem nézték jó szemmel a dán ténykedését, közvetlenül a nyári szünet előtt például egy meglehetősen agresszív manőverrel leterelte az őt külső íven előzni kívánó Nico Hülkenberget a pályáról, amiért a német megorrolt rá és a stewardok is öt másodperces büntetéssel sújtották.

A leintés utáni interjúk közben a Renault-pilóta megkereste a szőke dánt és beolvasott neki a kamerák kereszttüzében, ám Magnussen reakciója kevésbé tűrt nyomdafestéket. Hogy még kevésbé merüljön feledésbe, arról a Malajziai Nagydíjon Fernando Alonso gondoskodott.

00117017_720



A kétszeres világbajnokot is hasonló módon terelte le a pályáról a dán, igaz, a spanyol kőkeményen visszatámadott és végül végrehajtotta az előzést. A rádión keresztül azonban csapatának panaszkodott Magnussen, szerinte unfair manőveréről. „Micsoda idióta! Hülkenbergnek igaza volt” – kelt ki a spanyol ász.

Magnussent Günther Steiner (Haas) csapatfőnök is megvédte, a dán pilóta véleménye pedig egyáltalán nem változott a két eset óta. „Szeretek a pályán keményen harcolni. Nem tudok másmilyen lenni, csak a legjobbamat adni. Ameddig nem kapok érte büntetést, minden rendben van” – ismertette véleményét a fiatal versenyző.

„Abszolút nem érdekel, amit mások gondolnak rólam. Mindig beleadok mindent, nem úgy van, hogy állandóan biztosan pontszerzőként végzünk. Muszáj rizikót vállalnom és kőkeményen versenyeznem, ha pontokat akarok gyűjteni” – magyarázta (néha talán túlzott) keménysége okát Kevin Magnussen. Ebben az esetben kíváncsian várjuk a jövő évi folytatást.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: