DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bullnál rengeteg opció van Ricciardo pótlására

A négyszeres F1-es bajnok istálló nagyon szeretné megtartani az ausztrált 2018 után is, ám akkor sem bánkódnak nagyon, ha a cipőzés királya búcsút int nevelőalakulatának.

Még tartott az idei F1-es évad, amikor Max Verstappen 2020-ig meghosszabbította Red Bull-lal kötött szerződését, csapattársa, Daniel Ricciardo azonban szabad préda lehet 2019-től kezdődően. Az ausztrál elmondta, csak akkor fog dönteni jövőjéről, ha látja a potenciált a Red Bull RB14-es modelljében, Christian Horner, a csapat vezetője pedig tökéletesen megérti pilótája helyzetét. „Még csak most lett vége egy hosszú és nehéz szezonnak, így az utolsó dolog, amit csinálni fogunk, az az elmélyedés a szerződéses ügyekben” – mondta a brit a Sky Sports-nak.



„Szerintem az új év kezdeti szakaszában, amikor látni fogjuk, hogy az autó hogyan teljesít majd, elsődleges célunk lesz, hogy megtartsuk Danielt, legalább 2020-ig. Különleges helyzetbe fog kerülni, ugyanis karrierje során először lesz majd szabadon igazolható. Ráadásul ez kritikus időszak is pályafutásában, 30 évesen – kulcsfontosságú lesz a következő lépés, nekünk pedig a lehető legjobb autót kell biztosítanunk számára, hogy megmutassa a benne rejlő potenciált.”

Horner azonban cseppet sem aggódik, ha Ricciardo - aki saját bevallása szerint túl tudott lépni frusztrációján - a távozás mellett dönt, hiszen több lehetőségük is van a pótlására. Egyrészt visszahívhatják a Renault-nak kölcsönadott Carlos Sainzt, vagy választhatnak többi, saját nevelésű tehetségük közül. „Mindig jó, ha vannak opcióink. Nagyon sokat invesztáltunk a fiatal pilóta-programba az évek során, és van néhány remek tehetségünk. Egyértelműen nem vagyunk híján a lehetőségeknek” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: