DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hartley éppen a Honda miatt magabiztos

Fernando Alonso novemberben figyelmeztette a Toro Rossót, hogy rengeteg gondjuk lesz a japán erőforrással. Brendon Hartley azonban az év végét figyelembe véve éppen ellenkezőleg érez.

Teljesen átalakult a Red Bull fiókcsapata az elmúlt esztendőhöz képest. Az idényt még a Carlos Sainz – Danyiil Kvjat párossal és a Renault erőforrásával kezdték meg, év közben a versenyzők cserélődtek, év végén pedig a motorszállító változik. A McLarent is erősen érintő tárgyalássorozat eredményeképp ugyanis a francia egységről a Hondára vált a Toro Rosso.

Hogy mindez probléma-e a szezon hajrájában szerződtetett Brendon Hartley számára? A legkevésbé sem, sőt, a japánokkal való szövetség hozta meg leginkább az önbizalmát. Igaz, sokkal rosszabb sorsa nem lehetett volna 2017-ben az erőforrások tekintetében, ugyanis mind a négy nagydíján motorcsere miatt a rajtrács végéről volt kénytelen rajtolni, a Renault ugyanis folyton felmondta a szolgálatot, ez nem egyszer a verseny közben is megtörtént az új-zélandival. Ezek után ne csodálkozzunk, hogy alig várja a Hondával való versenyzést.

Annak ellenére, hogy vélhetően a japán szakembereknek még inkább fel lett adva a lecke azzal, hogy jövőre már nem négy, hanem három motort használhat fel büntetés nélkül egy versenyző a teljes évad során. Igaz, ez a Renault-motoros csapatoknak sem sikerült valami fényesen idén.

Teljes a bizalom a Honda iránt, remélhetőleg a pályán is bizonyítanak a japánok


„Sajnos az első négy bevetésem mindegyikét beárnyékolták a motorcserés büntetések, ez nyilván elég frusztráló számomra. Ugyanakkor éppen ez a négy nagydíjhétvége volt nagyon is fontos ahhoz, hogy felkészüljek első, teljes F1-es szezonomra” – nyilatkozta Brendon Hartley.

„Sok pozitív dolgot tapasztaltam a faenzai gyárban. Az üléspróbám idején jártam ott egy kis időre, megismerkedhettem a 450 dolgozóval, akik a két versenyautóval közvetlenül foglalkoznak. Amiatt pedig egyenesen magabiztos vagyok, hogy a Honda a jövő évben kizárólag a mi istállónkat fegyverzi fel motorokkal” – tekintett előre az új-zélandi.

„Hogy mik a céljaim első teljes szezonomban? Felállítottam saját magam számára néhány elérendő célt, de ezt nehéz számokban kifejezni, ráadásul nem csak az én teljesítményemen múlik a siker, ez csapatmunka, aminek számos eleme van” – fogalmazott Hartley.

A jelek szerint igen jó a hangulat a Toro Rossónál, a bizakodás hangjai szólnak a Honda irányába mind a Red Bull vezetőiből, mind a két pilótából. A Formula-1 izgalmai miatt remélhetjük, hogy a japánok ezúttal valami jó csomaggal állnak elő.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: