DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Red Bull erősen bízik a Hondában

Hétről hétre közeledik a Red Bull a japán gyártóhoz, ismét egyértelmű utalást kaptunk arra, hogy a bikák 2019-től szívesen összeállnának a Hondával. Úgy érzik, a japánok hamarosan áttörnek.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója egyre szebb dolgokat nyilatkozik a Hondáról. Nemrég azt mondta, hogy szerinte Max Verstappent jó eséllyel a japánok győzték meg a hosszú távú maradásról, most pedig ismét elkötelezettségét hangsúlyozta a Toro Rossóval kötött szerződésük okán.

Egy meglehetősen szövevényes tárgyalássorozat végén a McLaren és a Toro Rosso motorszállítót cserél jövőre. Októberben hivatalosan is bejelentették, hogy a wokingiak a Renault-val szerződtek le három esztendőre, míg a faenzaiak (a Red Bull beleegyezésével) a japán vállalattal lépnek szövetségre 2018-tól.

Már a kontraktus aláírása előtt több szakemberben felmerült a kérdés, hogy vajon a Red Bull előretolt bástyája lesz-e a Toro Rosso, az olasz istállón keresztül pedig lemérhetik, megfelelően fejlődik-e a Honda egysége. Ha igen, abban az esetben egy vagy két év múlva az anyacsapat is a japán erőforrásra válthat, tudva, hogy a Renault-val kicsit sem felhőtlen a viszony.

2019-től Red Bull-Honda is?


Helmut Marko ismét megerősítette, biztos abban, hogy jó lóra tettek. „Nagyon örülök a Toro Rosso és a Honda együttműködésének. Hiszünk a japán gyártóban, különben meg sem kötöttük volna a kontraktust. Lenyűgöző, milyen létesítményeik és lehetőségeik vannak, nem beszélve a győzelem iránti elkötelezettségükről. Már csak idő kérdése, hogy mindent megfelelően összerakjanak” – dicsérte a japánokat a főtanácsadó.

„Kétség sincs bennünk, hogy ez a pillanat hamarabb elérkezik, mint ahogy arra mások számítanak. Jó ideje a következő évre összpontosítanak, a Hondával való szövetség és az ebbe fektetett energia és pénz hamarosan megtérül. Hogy követjük-e a fiókcsapatot? Szorosan vizsgáljuk majd a lehetőségét, 2018 után minden nyitott!” – tette hozzá Marko.

Ennyire kifelé kacsintgat már a Red Bull a Renault-szerződésből a 2018 utáni időszakra? Azért az eddigi évekből kiindulva, jól járnának a bikák, ha legalább a téli teszteket megvárnák az előremutató nyilatkozatokkal. Ettől függetlenül, természetesen benne van a pakliban, hogy a Honda egyszer csak ráérez és megérkezik a többi gyártó nyakára.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: