DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari egy kevésbé érzelmes Vettelt akar

Vettel idén harcban volt a bajnoki címért: a 2017-es év Hamilton és az ő küzdelméről marad emlékezetes. A német párszor nem viselkedett tiszta fejjel, amit a Ferrari innentől kezdve már elvár tőle.

Az olasz alakulat pilótája mentálisan nem mindig volt erős az idei évben. A Bakuban és Szingapúrban történtek nagyot fordítottak a világbajnokság végkimenetelén. A Ferrari a szezon közepe táján még elhihette, hogy egyéni bajnoki címet szerezhet ismét Sebastian Vettelnek révén, ám a szezon második fele nem alakult jól számukra.

Sergio Marchionne elmondta, mit vár el a némettől a következő évben: „Sebastian Vettel egy olyan srác, aki sokat tanul, magát fejleszti és megbízható is. Ezért úgy gondolom, hogy kevesebbet fogunk látni az érzelmes oldalából. Azt hiszem, eleget tanult idén. Ráadásul, volt már korábban is lehetőség kihozni őt a béketűréséből, hiszen volt néhány nehezebb szezonja, és ezt és az előzőt is ide számolhatjuk.”

 marchionne-az-erzelmes-vettelrol



A Ferrari 2016 telén tényleg hatalmasat lépett előre, és gyakorlatilag csak a versenyzőkön múlt milyen eredményeket érnek el. A Mercedest nem tudták átugrani, de a szintjüket sikerült elérni, amivel az olaszok vezetője is tisztában van: „Továbbra is fenntartjuk, hogy elkötelezettek vagyunk a versenyzőink felé, és olyan autót adunk nekik, amivel a legjobbakkal vehetik fel a versenyt. Úgy vélem, 2017-ben egy remek autót kaptak, innentől kezdve tőlük függ minden.”

Marchionne a Ferrari másik versenyzőjéről sem feledkezett meg: „Kimi Raikkönenről úgy gondolom, hogy igazán remek pilóta, nagyon tehetséges, és sosem kételkedtem a képességeiben. Ő egy élversenyző, és ezt az is bizonyítja, hogy enélkül nem tudott volna pole-t szerezni egy olyan pályán, mint Monaco.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: