DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappenék átverték a Red Bullt, állítja Lauda

A holland pilóta új szerződésével sztárfizetést alkudott ki a Red Bulltól – Niki Lauda szerint azzal az érveléssel, hogy a Mercedes meg akarja kaparintani őt, holott szó sem volt ilyenről.

A szezon végéhez közeledve jelentették be, hogy Max Verstappen szerződést hosszabbított a Red Bull-lal: jelenlegi kontraktusa is érvényes volt 2019-ig, jelen állás szerint azonban 2020-ig marad Milton Keynes-ben. A hosszabbítás motivációja érthető: a következő években mozgások várhatók a topcsapatok között, a Red Bull ezért magához akarta láncolni a versenyzőt.

Még érdekesebb, hogy a sajtó szerint az újratárgyalt szerződéshez sztárpilótához illő fizetés jár: évi 25-35 millió dollár közötti bér, miközben Verstappen idén csupán 3 millió dollárt keresett. Niki Lauda szerint Jos és Max Verstappen azzal tudta kiharcolni a gázsit, hogy csőbe húzta a Red Bullt: azt blöffölték, hogy a Mercedes rá akarja tenni kezét a hollandra, miközben nem ez volt a valóság.



„Sosem tettünk ajánlatot Maxnak” – jelentette ki a Servus TV-nek Lauda, a Mercedes istálló elnöke. „Jó kapcsolatban vagyok Helmut Markóval (a Red Bull tanácsadójával), gyakran beszélünk és együtt szoktunk repülni. Épp ma beszéltünk Verstappenről, és mondtam neki, hogy sokat spórolhatott volna, ugyanis sosem kezdtünk vele tárgyalásba.”

Azt Helmut Marko is beismerte, hogy az egyeztetések során Verstappen nem érte be kevés fizetéssel: „Megosztottuk vele jövőbeli terveinket, és garantáltuk, hogy 2020-ban nálunk lesznek a legjobb emberek, valamint jó opcióink lesznek a motorra is. Még a Honda sakurai bázisára is elmentünk, ahol hihetetlen infrastruktúra van. Ez győzte meg őt. Előnyére fordította a helyzetet, hogy emeljen a bérén. Vetteltől és Hamiltontól azonban még így is messze van, ha képes bajnoki címet nyerni, akkor megközelíti őket, mivel az alacsony alapfizetés tetejébe jó sikerdíjakat kínálunk” – árulta el az osztrák tanácsadó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: