DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Még mindig nehéz eset a Red Bull

A bikák ausztrál pilótája szerint a jövő évi világbajnokság egyik fő esélyese lehet a Red Bull, ha sikerül elkerülnie a tavalyihoz hasonló, nagyon gyenge kezdést. Azt elismeri, nehezen beállítható az autó.

Az utóbbi esztendőkben megszokhatták már a Red Bull pilótái, hogy a riválisokhoz képest jóval gyengébben kezdik a szezont, utána azonban a felzárkózásban mindig igencsak jeleskednek. A fejlesztésben kitűnők, így ha végre erősen is kezdenék az évet, jó eséllyel világbajnoki címet ünnepelhetnének.

Az egy évvel ezelőtti komoly, technikai szabályváltozásoknál a szakemberek azt feltételezték, hogy a Red Bull lesz a 2017-es világbajnokság egyik favoritja. Ez azonban nagyon nem így történt, a számítógépes szimulációk eredményei ugyanis nemigen köszöntek vissza a pályán, a korreláció kifejezetten gyenge volt.

A bikák fejlesztési eredményei azonban figyelemre méltóan sikeredtek, Max Verstappen a hajrában két remek futamgyőzelmet is aratott és a szakértők azt feltételezik, év végére a Red Bull rendelkezhetett a legjobb karosszériával. Daniel Ricciardo tekintett vissza a fejlődésre a Motorsport.com szaklap hasábjain.

A Red Bull háromszor nyert, ebből egyik volt csak roppant szerencsés


„Rosszul kezdtünk, az autó tervezése sem volt túlságosan jó. Ugyanakkor bámulatos ütemben fejlődtünk év közben. Éppen ezért remélem, ha 2018-ban végre erősen is kezdenénk, akár favorittá is válhatnánk. Ha a Mercedes és a Ferrari teljesítményét meg tudnánk ütni az évad kezdetén, csodálatos teljesítményt nyújthatnánk év közben is”.

„Tavaly a tesztelés során úgy tűnt, egyszerűen beállítható az autónk. Ugyanakkor a látszat nem minden, a teljesítményben jócskán elmaradtunk. Egyszerűen rossz irányba indultunk el, ez pedig alapvetően meghatározta az első néhány versenyünket, csak utána sikerült felzárkóznunk. A szezon kezdetén a karosszéria sem volt rendben, úgyhogy az autó és a motor egyszerre volt hibás a gyengélkedésért” – fogalmazott Daniel Ricciardo.

„Mostanra az aerodinamika rengeteget fejlődött, úgyhogy innentől többnyire ismét inkább az erőforráson múlik. Igaz, az autót beállítani még mindig igen nehéz, de amikor sikerül, akkor nagyon nagyon erős” – tette hozzá az ötszörös futamgyőztes ausztrál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: