DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Ne provokálják a Ferrarit!

A Mercedes csapatfőnöke figyelmeztette a Liberty Media csoportot, hogy ne provokálja a Ferrarit és annak elnökét. Figyelembe kell venni aggodalmait a Formula-1 irányával kapcsolatban.

A 2021-től tervezett, nagymértékű motorkomponens-szabványosítás két táborra osztotta a Formula-1 világát. Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke úgy véli, ez a lépés teljesen eltorzítaná a száguldó cirkusz jelenlegi arculatát és ez az olaszok számára egyáltalán nem elfogadható.

Az olasz főnök sokkal szívesebben látná a jelenlegi szabályozás alapján tervezett motorok továbbfejlesztését, mintsem hogy teljesen új erőforrás-formulát vezessenek be az F1 tulajdonosai. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke figyelmeztet, komolyan kell venni a vörösöket.

A Ferrari véleményét ne söpörjék le és ne provokálják Marchionnét


„Marchionne véleményét vegye mindenki komolyan. Ha a Liberty Media helyében lennék, nem folytatnám Marchionne provokálását feltevésekkel, elfogadhatatlan követelésekkel, vagy éppen nonszensz változtatásokkal. Nem kellene bevonni a játékba olyan új szabályozást, amivel a Formula-1-et egy alacsony költségvetésű csatornába tereljük” – nyilatkozta Toto Wolff a Welt am Sonntag lapnak.

„A jelenlegi erőforrás a legjobb megoldás, nem szeretnénk őskori motorokhoz visszatérni. Fejlesztésre van szükség, nem forradalomra. E pillanatban nekünk van a valaha látott legerősebb és leghatékonyabb versenymotorunk” – tette hozzá a csapatfőnök.

„Az új motorszabályokkal megvan a lehetőségünk optimalizálni, de megint új erőforrást kifejleszteni nem lenne jó. Egyáltalán nem veszi tekintetbe az új, magas szintű technológiát, a hatékonyságot és a villamosítást” – panaszkodott Toto Wolff.

… és itt ismételten elérkeztünk a Liberty Media csoport nagy dilemmájához, hogy a gyártók érdekei legyenek inkább fontosabbak, vagy a rajongóké, akik teljesen mást szeretnének.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: