DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez „szabadságot” szeretne 2018-ra

Nem, ne gondoljuk, hogy nyaralásról van szó. Perez szerint a csapatutasítás hátráltathatja majd a csapatot McLarennel és a Renault-val folytatott harcban a következő szezonban.

2017-ben párszor egymásra talált a két Force India, és olykor-olykor össze is akadtak, ami pozíciókba is került a csapatnak. Nem alakult tehát felhőtlenül a viszony a két versenyző között. A Belga Nagydíj után csapatutasítást alkalmazott a Force India, és ha egymás mögé kerültek a pilótáik, tilos volt az előzés számukra (azon a hétvégén Perez egyébként ki is esett a futamból egy koccanásuk miatt).

Perez szerint a 2018-as szezonban ezen mindenképp változtatni kell, mégpedig a következők miatt: „Rá kell eszmélnünk, milyen nehéz lesz a következő év. Nagyon keményen fog felzárkózni ránk a Renault és a McLaren, így szabadságra van szükségünk, ha benne akarunk maradni a harcban.”

 perez-a-csapatutasítasrol-2017



„Az is fontos, hogy versenyképes autónk legyen az elejétől kezdve, és ez egészen a szezon végéig kitartson” - mutatott rá a mexikói a 2018-as év kulcspontjára.

Perez sem emlékszik vissza szívesen Spára: „A kapcsolatunk mélypontja Belgiumban tetőzött, de sokkal jobb lett a helyzet azóta. Profik módjára dolgozunk, mindketten tudjuk, hogy a csapat érdekei az elsők. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a legjobbunkat kell nyújtanunk, és ez 2018-ra különösen igaz. Nagyon nehéz kihívás lesz, hogy nálunk nagyobb csapatok fenyegetnek majd minket.”

A Force India pilótája az év közbeni zűrök ellenére elismerően beszélt a fiatal csapattársáról: „Esteban nagyon felkészülten érkezett az F1-be: nagy tapasztalata volt az előző kategóriákból és volt korábban kapcsolata más istállókkal. Ez hasznunkra is vált. Minden pilótának más a személyisége. Esteban olyan, aki gyors tud lenni: megérti, mire van ehhez szükséges, és ez nagyon fontos. Oda fogja tenni magát jövőre is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: