DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Newey: Hamilton idén még erősebb lett

Lewis Hamiltont 2017-ben Mexikóban négyszeres világbajnokká koronázták. A britnek egy erős Ferrari és Sebastian Vettel adta fel a leckét, de végül ő jött ki győztesen a csatából.

A Mercedes pilótája tizenegyedik szezonjában negyedik világbajnoki elsőségét szerezte. Idén nem csapattársával, hanem a Ferrarival és Sebastian Vettellel kellett megküzdenie, és a szezon közepéig úgy tűnt, az olaszok az esélyesebbek a végső győzelemre. A német pilóta rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és az év közepéig vezette a bajnokságot a brit pilóta előtt. 

Lewis Hamiltonnak az első néhány versenyen nem igazán feküdt a 2017-es Mercedes. A csapat is elismeri, nem volt könnyű dolguk a pilótáiknak az autó nehéz kezelhetősége miatt. A brit pilóta azonban talpra állt, és sorra aratta a győzelmeket az év második szakaszában, ami a végső elsőséget is jelentette számára.

newey-hamiltonrol2017 



Adrian Newey szerint Hamilton idén még az előző éveknél is jobban teljesített: „Úgy vélem, a korábbi bajnoki címeiben voltak hullámvölgyek. De amit idén mutatott, véleményem szerint a legjobb és legerősebb szezonja mind közül.”

Lewis Hamilton a Magyar Nagydíjon engedelmességet és tiszteletet mutatott csapata felé, amikor visszaengedte maga elé Bottas, miután nem tudta elkapni a Ferrarikat. A Red Bull mérnöke erre a mozzanatra utalhatott a következő sorokban: „Nagyon erős volt a harc során, nem tudok gyenge versenyt mondani tőle. Tudja, mikor kell küzdeni, és mikor kell feladni a pozíciót, ahelyett, hogy magának vívná ki azt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: