DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso nyolcszoros világbajnok lehetne?

A spanyol autó- és motorsport egyik fontos figurája úgy véli, honfitársának változtatnia kell a hozzáállásán, ha újra sikeres akar lenni. Szerinte komoly hibái nélkül nyolcszoros bajnok lehetne.

Jaime Alguersuari neve ismerősen cseng a Formula-1 rajongói számára. A Toro Rosso egykori pilótájának édesapja azt gondolja, Fernando Alonso három kulcsfontosságú hibát vétett karrierje során, ezek általában a rossz időpontban kötött szerződésekből fakadtak.

Szerinte ugyanis baklövés volt, amikor 2007 végén elszerződött a McLarentől (a Lewis Hamiltonnal történt, rövid távon helyrehozhatatlan összeveszés miatt), valamint a 2014 végi eset, amikor a Ferrarit hagyta el öt esztendő múltán. Ebből fakad a harmadik hiba is, hogy éppen a borzalmasan rossz csillagzatú McLaren-Honda projekthez csatlakozott és szúrt el fontos három évet.

Fernando Alonso 2014 végén is hibázott a McLarenhez szerződéssel?


„Kétszeres világbajnok lett, de az ő kimagasló tehetségével, számomra kétség sem fér hozzá, hogy nyolcat is nyerhetett volna. Volt olyan időszak, amikor egyenesen azt gondolhatta magáról, hogy ő maga a Formula-1” – nyilatkozta idősebb Jaime Alguersuari a barcelonai Diario Ara lapnak.

„Fernando mindig is a saját feje után ment, akkor is, ha nem volt igaza. Mindig másokban kereste a hibát, ahelyett, hogy saját magába nézett volna először. A nagy kérdés, hogy fog-e változni? Nem vagyok biztos abban, hogy tudja, hogyan és merre kéne változnia” – tette hozzá a spanyol, aki a Renault Világsorozat promótere volt korábban.

Kicsit talán erősnek tűnik a nyolcas szám, a legtöbb szakértő elemzése szerint ugyanis a 4-5 világbajnoki cím lehetne reális Fernando Alonso számára. Kérdés, hogy 2018-ban ismét lesz-e esélye küzdeni a végső győzelemért.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: