DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Renault-nál az F1 egyik legjobb párosa

A rendkívül egyoldalú Hülkenberg-Palmer ütközet után kiegyenlítődtek a viszonyok a francia csapatnál. Az újonnan szerződtetett Carlos Sainz büszke arra, hogy a rutinos némettől tanulhat.

Nincs elszállva magától az egyébként nagyon is tehetséges Carlos Sainz, sőt, örül neki, hogy egy ilyen tapasztalt és kitűnő pilótától tanulhatja a mesterfogásokat, mint Nico Hülkenberg. Az ifjú spanyol szerint neki csak hasznára válik a német közelsége, a francia gyári istálló pedig örülhet, hogy a jelentősen alulteljesítő Jolyon Palmer távozása után végre olyan pilóta érkezett a csapathoz, aki komoly erőbedobásra készteti eddigi vezérpilótájukat.

A fiatal Sainz 2015-ben debütált a Formula-1-ben, Hülkenberg 2010-ben kezdte pályafutását. A legtöbb szakember úgy véli, a Renault-é az egyik legerősebb pilótapáros a száguldó cirkuszban. Egyelőre azonban csak egészséges rivalizálás van a két versenyző között, a spanyol nagyon szeretne tanulni a rutint képviselő kollégájától.

Monzában még csak sejthette Hülkenberg és Sainz, hogy hamarosan egy csapatban versenyeznek


„Érdekes, már most érezni a különbséget. Látom, hogyan dolgozik Nico, minden, amit csak elleshetek, segíteni fog. Egy olyan srác ellen versenyezni, aki már hét-nyolc éve a Formula-1-ben van és kiválóan beilleszkedett a csapatba, ez nekem csak hasznomra válhat, rengeteget tanulhatok tőle” – ismerte el Hülkenberg tudását a 23 éves Sainz.

„Biztos vagyok abban, hogy egymást húzzuk majd az egyre jobb eredményekért, ebből a csapat profitál a legtöbbet. Úgy vélem, Nico is örül a kihívásnak, hogy most már én versenyzem mellette. A visszajelzéseink nagyon hasonlóak, ez szintén az istálló előnyére válhat”.

„Emberileg persze nem volt könnyű az elválás volt csapatomtól (a Toro Rossótól). A PR segítőimen kívül a mérnökökkel is remek kapcsolatot alakítottam ki. Természetes, hogy hiányoznak ezek az emberek, de szerencsére ott dolgoznak a szomszédban, így bármikor láthatom őket” – utalt a bikák fiókcsapatára Carlos Sainz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: