DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari utolsó esélyét adja Raikkönennek

Sergio Marchionne értékelésében többször is burkoltan hangsúlyozta, hogy a Kimi Raikkönen 2018-ban utoljára szerepel a Scuderiánál, ha nem találja meg azt a bizonyos kulcsot. Még egy sor lehetséges utódot is nevén nevezett.

Kimi Raikkönen kétéves szerződéssel tért vissza a Ferrarihoz 2014-ben, azóta pedig három alkalommal is meghosszabbították kontraktusát egy-egy évre, a rajongók egy részének örömére, mások bosszúságára, akik inkább új pilótát láttak volna szívesen a maranellói csapatnál. Raikkönen jelen állás szerint 2018 végéig maradhat, a Ferrari hagyományos karácsonyi médiaeseményén pedig Sergio Marchionne elnök több alkalommal utalt rá, hogy a ez lehet a finn utolsó éve, hacsak nem kiemelkedően teljesít.

„A személyes véleményem az, hogy ha megtalálja a kulcsát, Raikkönen úgy vezet, mint egy isten” – idézi a motorsport.com Marchionnét, aki szándékosan vagy véletlenül ugyanazt a hasonlatot használta, melyet Niki Lauda Lewis Hamiltonra. „Ezt a kulcsot azonban meg kell találni. Ha a dolgai jól alakulnak, akkor öröm nézni, ahogyan vezet, hihetetlenül hideg tud maradni.”



„Más pillanataiban viszont olyan, mintha szabadságra ment volna. Következetesebb teljesítményre lenne szüksége, fontos, hogy ráleljen arra a kulcsra, amelynek köszönhetően más pályákon is úgy fog vezetni, mint idén Monacóban. Valószínűleg ez az utolsó éve, hogy megtalálja, és nekünk kötelességünk, hogy így legyen. Sajnálatos lenne, ha úgy hagyná el az F1-et, hogy nem mutatta meg valódi potenciálját.”

Marchionne még neveket is említett, akik szóba jöhetnének Raikkönen utódjaként – nem feltétlenül jó jel a finn számára, hogy a csapatnak ennyire konkrét elképzelései vannak a jövőre nézve: „Látjuk, hogy Leclerc, Verstappen és Giovinazzi remek képességű pilóták, akik révén nagy változások lehetnek a versenyzői piacon. Továbbra is örülök annak, hogy Leclerc-t kiválasztottuk (a Ferrari versenyzői akadémiájába). Azt hiszem, ha nem találjuk meg a kulcsot Raikkönennek, egy fiatal versenyzőt fogunk választani” – zárt az olasz vállalatvezér.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: